Sørnett

Randesund IL forbereder seg til 3. divisjon

Trener Kjetil Sørensen gleder seg stort til sesongstart i 3. divisjon. Foto: Marius Thornes

Trener Kjetil Sørensen gleder seg stort til sesongstart i 3. divisjon. Foto: Marius Thornes

Randesund IL er i full gang med oppkjøringen til 3 divisjon, og målet er klart, de skal underholde!

Publisert:

Randesund IL er Sørlandets største idrettslag, og blant Norges største breddeklubber. 2016 var sist Randesund var i 3. divisjon. Etter en ekstremt god avslutning på sesongen i fjor endte det med opprykk, og trener Kjetil Sørensen går inn i sin andre sesong som trener for A-laget. Han ser frem til årets sesong som forhåpentligvis blir en full sesong. 

- Vi ser veldig frem til årets sesong. Først og fremst må vi sette en stall, siden vi har mistet en del av de mest rutinerte under pandemien, men vi har en stor og ung tropp som vi har stor tro på. Her i Randesund er vi ikke redde for å gi de unge en sjanse hvis de er gode nok. Som det gode gamle uttrykket sier “Er du god nok, er du gammel nok”, det er en filosofi her sier Sørensen.   

Fjorårets 3. divisjon for Agder-lagene ble spilt mot Rogaland-lagene. I år går turene motsatt vei. Lagene fra Agder er Mandalskameratene, Start 2, Vindbjart og Express, i tillegg til Randesund, som skal kjempe om å bli Sørlandets tredje beste lag. 

- Er dere fornøyd med Østlandslagene eller ville dere helst mot Rogaland?

- Veiene er bedre mot Østlandet enn mot Rogaland, noe som er greit. Motstandsmessig er vi litt usikre på hvordan det blir, men jeg kjenner godt til Østlandsfotballen. Det er litt mer fysikk, der det kanskje er litt mer teknikk og fart i Rogaland. Det blir også spennende å møte lag som Fram Larvik som rykket ned fra Postnord-ligaen, og Eik Tønsberg som virkelig har begynt å satse. 

[faktaboks]

Lover offensiv fotball og mye mål

En viktig faktor som gjorde at Randesund rykket opp i fjor var at de scoret mye mål. De havnet på 2,5 mål i snitt, noe som tyder på en vilje om å gå i angrep. I tillegg var hele 8 av 11 spillere i opprykkskampen mot Søgne, Randesund-gutter. Sørensen lover publikum passion og offensiv fotball fra sine gutter også i kommende sesong.

- Du kommer aldri til å få se et Randesund lag som legger seg bakpå og dunker ballen opp på første forsøk. For oss handler det om å ha tro på det vi gjør og spille vårt eget spill. Jeg vil heller vinne 5–4 enn 1-0, selv om keeperne sikkert ikke er helt enig med meg der, humrer Sørensen.

- Mye av grunnen til jeg sier at vi kan love angrepsfotball er at vi kommer til å være underdog i de fleste kampene, og det vil passe vår unge tropp godt. 

[img227922_2LF]

Handler om å holde seg og etablere seg

Hva er målet deres for sesongen, og hvem tror du kjemper om opprykk?

- I og med at vi er et nyopprykket lag, så må jeg dessverre si det “kjedelige” svaret med at vi går for å holde oss, og etablere oss i 3. divisjon. Vi har en ung tropp, lønner ingen spillere, og kommer til å gå inn i sesongen med mye spilleglede og passion. Vise at vi elsker å spille på høyest mulig nivå. Når det kommer til opprykk, vil jeg tro Fram Larvik, Eik Tønsberg og Vindbjart blir blant de tøffeste lagene å møte, men vi gleder oss!