Sørnett

Regnet stopper ikke kundene

Dårlig vær stopper ikke sørlendinger fra å besøke internasjonalt marked på torget.

Publisert:

[slideshow id=211]

- Ja, det er ganske mange her til tross for det dårlige været. Likevel pleier det å være enda flere når sola titter frem, sier bodselger Laurent Dupont.

Været veksler stadig på torget, fra regn til sol og varierende vind. Til tross for værforholdene var det yrende liv på torget da Sørnett tok pulsen på det internasjonale markedet.

- Det er et spennende konsept. Jeg er veldig glad i italiensk mat, så jeg er her for å kjøpe italiensk ost, forteller Wenche Rosenløv.

- Det er så mange fristelser her, innrømmer hun mens hun kikker bort mot en bod med ferske bakevarer.

Det er andre året det arrangeres internasjonalt marked i Kristiansand. Markedet startet onsdag 5. oktober, og varer frem til lørdag den 8. Selgerne pleier å dra på turne rundt i Europa, og arrangerer markeder i forskjellige byer.

- Med det internasjonale markedet ønsker vi å ta med noe som er populært i de forskjellige landene som representeres, for å vise frem ulike kulturer, sier markedssjef Lionel Sourzat.

- Vi startet med internasjonale markeder for åtte år siden i England. Vi ville ta med oss markedstradisjonen fra Frankrike og arrangere lignende markeder over hele Europa, fortsetter han.

Selgeren reiser rundt og arrangerer markeder syv til åtte måneder i året.

- Markedet her var en stor suksess sist gang. Derfor valgte vi å komme tilbake hit i år også. Nordmenn er alltid veldig trivelige, smiler Sourzat.