Sørnett

Seertall skyter opp etter prisutdeling

Foto: Catharina de Besche Kristiansand kino

Foto: Catharina de Besche Kristiansand kino

Etter at den koreanske filmen Parasite vant fire Oscarpriser gikk den fra å være en nisjefilm til å vekke oppsyn.

Publisert:

Den sørkoreanske filmen Parasite har fått tildelt fire Oscarpriser og gjør det veldig bra i norske kinoer. Den viste gode resultater etter å ha blitt priset av kritikerne.

- Billettsalget har økt betydelig etter å ha fått fire Oscarpriser, sier Kim Skarning Andersen, kinodirektør for Kristiansand kino.

[img204612_2RM]

Parasite handler om en fattig familie i Sørkorea som lurer til seg sørvisjobber hos en rik familie. Problemene starter når løgnene renner over.

Vanligvis ville en slik film vises i to uker, men siden denne filmen har gjort det så bra har visningen blitt utvidet. Så langt i Norge har den hatt litt over 38000 visninger hvorav rundt 805 av dem har vært her i Kristiansand. - Sett opp mot den forrige koreanske filmen som ble vist her i Norge, Oldboy, som fikk litt over 6000 visninger totalt i Norge er dette en storsuksess allerede, sier Andersen.

Parasite var i utgangspunktet en nisjefilm med et publikum som søkte mer en bare lett underholdning, men etter Oskarutdelingen kom filmen i søkelyset til et større publikum.

Oscarvinnende filmer blir ofte populære forteller Andersen, men han tror ikke at den koreanske filmen vil bane vei for andre nisjefilmer eller andre koreanske/asiatiske filmer.

- Noe kan det være, men ikke sånn veldig tror jeg. Folk glemmer fort.

Les Sørnett sin anmeldelse av filmen her.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand