Sørnett

Søppelanlegg blir kunstverk

Billedkunstner Terje Andersen er klar for vårens prosjekt. Foto: Veslemøy Prøis

Billedkunstner Terje Andersen er klar for vårens prosjekt. Foto: Veslemøy Prøis

Kristiansands største avfallsanlegg skal nå få et 175 kvadratmeter stort graffitikunstverk. Billedkunstner Terje Andersen står klar med sprayboksene.

Publisert:

Hvis du har kjørt riksvei 9 har du sikkert sett det store avfallsanlegget til returkraft. Nå skal den store fabrikkbygningen få et 175 kvadratmeter stort maleri laget av grafittikunstner Terje Andersen.

Kristiansand sine gater er fullspekket med fargerik gatekunst. En av kunstnerne i byen er Terje Andersen, og nå står han fremfor sitt største kunstverk noensinne.

Tirsdag 24. januar fikk Andersen tilbake en signert kontrakt på at han, med sine spraybokser, skal dekorere en 35 meter lang og 5 meter høy vegg hos Returkraft sitt forbrenningsanlegg.

 

Kreativ prosess

Andersen er i full sving med den kreative prosessen. Prosjektet starter nå til våren.

- Returkraft har gitt meg stor kunstnerisk frihet. Jeg har begynt å planlegge, men den første ideen er ikke alltid den beste. Heldigvis har jeg god tid til å gjennomføre prosjektet. Veggen skal først og fremst lages med tanke på de som skal på omvisning hos Returkraft, forteller Andersen.

[img155004_2RM]

Tidligere har Andersen dekorert en vegg med et maritimt tema inne i et av undervisningsrommene hos Returkraft, som brukes til å lære skoleklasser om naturen og konsekvensene av å kaste søppel i havet.

 

Løsmidler og spraybokser

Sørnett besøker Terje på Samsen Kultursenter, hvor han har studio og kontor som han deler med en annen spraybokskunstner. Lokalet er stort, og allerede utenfor bygget treffes lukten av sprayboksmaling nesa. Andersen tar oss med inn i lokalet der han har stor plass til å boltre seg på. Her oppbevares hundrevis av spraybokser i forskjellige nyanser, og inne har han også store vegger hvor han kan spraye så mye han vil. Andersen jobber fulltid som kunstner, og har mye å holde på med. Til tider har han holdt kurs til interesserte der han lærer bort teknikker for bruk av sprayboksene inne i lokalet.

– Jeg er selvlært, og har ingen kunstnerisk utdanning, men vurderer jo å begynne på det etterhvert.  Han forteller at tagging er noe han begynte med i sin ungdomstid, og har holdt på med siden.

Noen av kunstverkene til Terje Andersen er blant annet å finne på veggene i restaurantene Papito og Burger Bordello i sentrum.

[img155004_3RM]