Sørnett

#Strikkedilla hos unge

Avdelingsleder for Karim Garn, Cecilie Haugdal. Foto: Hanne Elin Kvitvær.

Avdelingsleder for Karim Garn, Cecilie Haugdal. Foto: Hanne Elin Kvitvær.

Det har blitt stor strikkebølge blant de unge. Det kan skylles popularitet på Instagram mener fagfolk.

Publisert:

I dag er det trendy å gå med hjemmelaget strikkegenser. Hos Karim Garn har avdelingsleder Cecilie Haugland lagt merke til stor økning av strikkeglede hos de unge.

- Jeg tror at det har blitt så populært blant unge på grunn av designeren PetiteKnit, forteller Haugland.

PetiteKnit er en dansk instagramkonto med over 600 tusen følgere som legger ut bilder av strikketrender, enkle instruksvideoer og mønster. Haugland forteller at de har enkle fine mønstre, som er veldig inn blant unge.

Strikketrender treffer både unge og eldre

Haugland mener at strikketrender treffer både unge og de eldre. Hun forteller at det som er inn nå er sterke farger etter en trist pandemi, striper og struktur.

- Jeg har kunder på over 80 år som følger med på de nye kule trendene.

Hun forteller videre at det finnes to ulike strikketyper hos de eldre. Dem som prøver ut det nye og tester ut trender, og dem som holder seg til det tradisjonelle.

Strikkeinsta

Bak kassen på Karim Garn står 23 år gamle psykologistudent Maren Aalsonen. Hun har på seg en grå genser som hun har strikket selv.

- Jeg begynte å strikke for fire år siden, det var min mor og min søster som lærte meg.

[img229831_2LS]

Aalsonen sier at hun ofte ser medstudenter strikke i timen på skolen. Hun forteller videre om begrepet strikkeinsta, der brukere på Instagram publiserer bilder av sitt arbeid. Selv følger hun strikkekontoer på Instagram for inspirasjon.

Til og med type garn er det stor forskjell på. De unge går for den populære silk mohair garnet, mens de eldre som strikker mer tradisjonelt holder seg til 100 prosent ull.

- På grunn av unge kundene har vi studentrabatt på 10 prosent, forteller Haugland.