Sørnett

Student UGA åpner med klassisk musikk

SYMFONI: Her på kilden blir det klassisk musikk førstkommende fredag FOTO: kilden.com

SYMFONI: Her på kilden blir det klassisk musikk førstkommende fredag FOTO: kilden.com

Student UGA nærmer seg med stormskritt og i morgen starter det hele.

Publisert:

UGA starter førstkommende fredag, og en av åpningsermoniene finner sted på Kilden konserthus. Konserten er et samarbeid mellom Kilden, Universitetet i Agder og Universitetet i Stavanger, og markerer starten på studentfestivalen.

Skal appellere til alle

- Vi samarbeider med Kilden, og de ønsket å ha klassisk musikk som en del av åpningen. Vi er opptatt av at programmet til UGA skal appellere til alle type studenter og med tanke på at vi har musikkstudenter på Universitet i Agder, så passet dette fint, forteller programsjef i UGA, Nora Sande.

[img175137_2LM]

Det er studenter fra Universitet i Agder og Universitetet i Stavanger som skal presentere Gustav Mahlers mektige 5. symfoni sammen med Kristiansand symfoniorkester og solist Mariam Kharatyan.

- Får kulturlivet til å blomstre

- Orkesteret vil bestå av både musikkstudenter og profesjonelle musikere, dette vil skape en helt unik dynamikk i konserten. Vi i Kilden håper å samarbeide med student

[img175137_3RM]

er i fremtiden, det betyr utrolig mye for kulturlivet i byen at unge  er med å deltar. Det får kulturlivet til å blomstre, forteller programsjef for Kilden, Hans Bodin.