Sørnett

Varierende omsetning på Fiskebrygga

Omsetningen på restaurantene på Fiskebrygga har variert, slik som sommerværet. Foto: Sørnett arkiv

Omsetningen på restaurantene på Fiskebrygga har variert, slik som sommerværet. Foto: Sørnett arkiv

Etter en sommer med skiftende vær har gitt forskjellig utslag på restaurantbransjen.

Publisert:

Sommeren er over, det samme er sommersesongen for restaurantene på brygga i Kristiansand. Bølgen og Moi og Pieder Ro er to av de største resturantene på Fiskebrygga.

All time high

- Vi har hatt  "All time high" i sommer. En kjempe sommer for vår del, sier daglig leder for Pieder Ro Martin Stallemo til Sørnett.

- Det har vært veldig varierende i juni og juli måned, mens det har vært nedgang når det kommer til mai og august, forteller Stian Tungland som er daglig leder for Bølgen og Moi.

Hvordan har omsetningen har vært kontra tidligere år?

-Nedgangen har kanskje på rundt 20% enn hva tidligere år. Med andre ord en markant nedgang for vår del, konstaterer Tungland i Bølgen og Moi.

Pieder Ro`s, Stallemo sier at selv om de hadde "All time high" så tror han nok det blir en oppgang med rundt 10%. - Grunnen til at vi ikke går opp med mer enn skyldes vi hadde en veldig dårlig vinter og vår, sier daglig leder Martin Stallemo.

Forskjellig omsetning

Selv om det har vært et skiftende vær i sommer, er det klart at været var en viktig faktor. Tungland forteller at han trodde grunnen at de hadde hatt være kunder i år var at det har vært veldig varierende vær. Mens Stallemo i Pieder Ro som har hatt "All time high" forteller at han tror grunnen til at det gått så bra i sommer er fordi det har vært noe han valgte å kalle "passe byvær". Det han mener med det er at det ikke har vært for varmt eller for kaldt. Men et perferkt vær til å gå på Fiskebrygga på.

Likevel er begge daglig lederne enige om at folk det ikke er så stor interesse for å komme til brygga før det begynner å bli godt i lufta. For begge kunne henvise til at det har vært nedgang på vår siden.

Det lyktes ikke for Sørnett å komme i kontakt med "Rett i Garnet" og "Sjøhuset"