Tips oss:
Tips
38 14 51 30
Kontakt
Nye ungdommens ordfører, Nicolai Østeby. Foto: Hellen Griberg
Den nyvalgte ungdommens ordfører Nicolai Østeby (17), er bekymret for at terskelen for å si ifra dersom man sliter er for høy.
Hellen Griberg
Publisert: 29.01.2020 kl 13:28
14 % av ungdommer i Kristiansand kommune plages av psykiske helseutfordringer, viser tall fra Ungdata. Mange ungdomselever sliter med søvnproblemer, depresjon, angst og selvmordstanker som påvirker deres livskvalitet. Dette ønsker Østeby å gjøre noe med gjennom åpenhet og politisk påvirkning.
- Jeg mener vi må tørre å være åpne om hvordan vi har det, og vi må tørre å søke hjelp. Du skal ikke klare alt i verden helt alene. Jeg håper Ungdommens bystyre kan gjøre en forskjell gjennom å være en tydelig stemme for barn og unge i politiske beslutninger, sier Østeby med engasjement.
Det er viktig for oss å være der elevene er, enten det er på skolen eller på Snapchat, forteller Bakke
[img202237_2LF]
Helsesykepleier ved Kristiansand Katedral Gimle (KKG), Venke Bakke ser en positiv utvikling i hvordan samfunnet snakker om psykisk helse, og synes det er flott at ungdommer som Nicolai Østeby engasjerer seg i temaet.
- Det er kjempeflott å ha unge stemmer som kan fronte psykisk helse. Vi i skolehelsetjenesten bruker aktiv elever for å få kunnskap om hva unge er opptatte av og hvor de får informasjon fra, sier Bakke.
Etter mange år i skolehelsetjenesten, har Bakke sett at angst, depresjon og trøtthet er noen av problemene elevene tar opp når de besøker hennes kontor. Hun håper hennes arbeid som helsesykepleier kan være med å hjelpe elever snakke om vanskelige ting.
- Vi prøver å være så tilgjengelige som mulig for elevene våre. Det er derfor viktig for oss å være der elevene er, enten det er på skolen eller på Snapchat.
JEJUNE med rykende fersk debutskive: