Sørnett

17. mai båtparade i Arendal

Agnes-May Boswarva. Foto: Privat.

Agnes-May Boswarva. Foto: Privat.

Det blir en annerledes 17. mai i år. I Arendal har de funnet en smart løsning som kan erstatte togene som skulle marsjert gjennom byen.

Publisert:

Klokken ti på 17. mai starter båtparaden fra tre ulike bryggekanter i Arendal. Båteierne som skal være med har blitt oppfordret til å pynte båtene sine.

Sendte brev til ordføreren

Ideen startet med at to skoleelever sendte forslag om å ha båt parade i stedet for tog, i et brev til ordføreren i Arendal.

- Det har bare spunnet videre fra det. Alle involverte har jobbet kjempe bra slik at vi kan få til en slik ordning, forteller koordinator Agnes-May Boswarva.

Videre forteller Boswarva at responsen har vært negativ, fordi folk likte ikke tanken på at det ikke vil være noen tog som går gjennom byen.

- Først var vi nok litt tidlig ute med å fortelle at det ikke ble noen form for tog i sentrum, så da ble nok fokuset mer på det, enn at vi arrangerer båtparade, sier Boswarva.

Båtparaden skal livestreames, slik at man kan prøve å få "17. mai følelsen" hjemme i stua eller i hagen, i stedet for i byen. Boswarva understreker at de ikke har oppfordret folk til å samles i store grupper langs elva, men heller holde seg hjemme med livestream og små selskap.

[img208342_2LM]

- Vi har fått mange telefoner fra frustrert folk som gjerne vil ned til byen. Da foreslår vi til dem at de heller får dra til besteforeldre eller annen familie og fikser slik at de får sett livestreamen sammen med noen, fortsetter hun.

Krysser fingrene

Inne på Arendal kommune sin hjemmeside kan man lese om hele opplegget på 17. mai. Båtparaden starter klokken ti, og det er bare å møte opp for å bli med. har man ikke båt kan man følge livestreamen som de har linket til på både Facebook og kommunens nettside.

- Vi krysser fingrene og gleder oss til å se hvordan dette skal gå. Vi håper at folk bruker båtvett og tar hensyn! avslutter Boswarva med.