Sørnett

Ajer: – Vil revansjere fjorårstapet

Intensiteten var høy på torsdagens trening.

Intensiteten var høy på torsdagens trening.

Spillerne er klare for omkamp mot Vindbjart FK fredag i Sørlandshallen.

Publisert:

[img137083_2RS]

– Jeg gleder meg til kampen i morgen, og er revansjelysten fra Cup-tapet i fjor, forteller vidunderbarnet Kristoffer Vassbakk Ajer til Sørnett.

IK Start røk i fjor sensasjonelt ut for den lokale rivalen Vindbjart FK i Cupens andre runde. 4-0 tapet sitter fortsatt friskt i minnet til den profilerte unggutten Ajer. Det ligger an til en frisk og spennende første treningskamp for storebror Start, som i tradisjonens navn starter med fredags kamp klokken 17.00.

– Fokus på defensivt spill

Torsdag kjørte Starts nye trener, Steinar Pedersen, sine siste kampforberedelser før årets første kamp. På treningsfeltet var det fokus på hvordan laget skulle håndtere utspill under defensivt press. Dette temaet regner Pedersen å se i kampen på fredag.

– Vi skal bruke dette fokuset på defensivt presspill i kampen mot Vindbjart.

Pedersen vil også se etter større konturer i spillet mot Vindbjart.

– Jeg vil få gode vaner som sitter i ryggmargen både offensivt og defensivt.

Ellers forteller treneren om fokus på treningshverdagen, og at de jobber med den stallen som er til rådighet. Samtidig forteller han om at de jobber med rekrutteringer i det stille.

[img137083_3LM]

– Drømmer om profflivet i utlandet

– Jeg drømmer selvsagt om å være proff i utlandet, forteller 17 år gamle Ajer på spørsmål om fremtidsplanene.

Fædrelandsvennen meldte senest for tre dager siden om bud på Ajer. Budet kom derimot ikke fra utlandet, men fra Solskjærs Molde som skal være en beundrer av spilleren. Enda tidligere i januar meldte samme avis om Ajers prøvespill i Skottland i Ronny Deilas klubb Celtic FC, hvor det også skal ligge interesse i spilleren. Spilleren selv virker ikke påvirket av omstendigheten på spørsmål om den store interesse rundt han.

– Det er morsomt, men jeg har kontrakt her ut året og har fokus på Start, avslutter Ajer før han går i garderoben.