Sørnett

– Aldri vært med på noe liknende før

Musikkelever på tredje året Johanna Tiedje (18) og Nathalie Føreland (19) er her nettopp ferdig med musikal-øvelse. Foto: Erlend I. Skarsholt

Musikkelever på tredje året Johanna Tiedje (18) og Nathalie Føreland (19) er her nettopp ferdig med musikal-øvelse. Foto: Erlend I. Skarsholt

12. februar er den tradisjonsrike musikalen på Vågsbygd videregående skole tilbake. Elevene er nå i gang med siste innspurt før premieren, og elev Johanna Tiedje (18) gleder seg til forestilling.

Publisert:

Fredag 12. februar står tredje klasse ved musikk- og dans-linjen ved Vågsbygd videregående skole klare med en ny musikal. Forestillingen "Rent" handler om en gjeng unge artister som holder til i East Village i New York. Den er basert på Jonathan Larson sin musikal med samme navn.

– Jeg har aldri vært med på noe liknende før. Det blir gøy å vise frem det vi har lært de siste ukene, sier en av hovedrolleinnehaverne i musikalen Johanna Tiedje.

Aktuelle temaer

Musikalen tar opp temaer som fortsatt er aktuelle den dag i dag, selv om den ble fremført første gang i 1993. Tiedje spiller rollen som Mimi, som er en erotisk danser og som lider av HIV.

– Musikalen handler om en vennegjeng som strever med utfordringer som fattigdom, rus og seksualitet. "Rent" forteller en historie om kjærlighet, og om å følge drømmene sine, og leve i nuet, sier Tiedje.

Mye øvelse

Med få midler til rådighet , er mye overlatt til elevene. De står for det meste av produksjonen, og det som skjer på scenen. Det er satt av mye tid for elevene til å kunne øve, og gjøre seg klare.

– Tiden før jul har vi jobbet med det musikalske. Der har vi en gang i uka hatt en hel dag med korøvelse, og solo/duett øvelser for de som har roller. Etter jul begynte vi med øvelser hver helg i tillegg til hver torsdag. På øvelsene jobber vi med regi, dans og selvfølgelig sang på scenen, forteller Tiedje.

[img139030_2RM]

Tiedje forteller om mye jobbing frem til nå, og sier at hun gleder seg til å stå på scenen.

– Det jeg gleder meg mest til er forestillingene, og særlig produksjons-uka. Det er nå vi begynner å merke at ting tar form. Alt fra å bygge scenen til selve scene-showet, sier Tiedje.

Står sterkt i Kristiansand

Produksjonsansvarlig for musikalen er adjunkt ved Vågsbygd videregående skole, Anne Margrethe Gluch. Gluch har i ti år vært ansvarlig for produksjonen av musikalen, og får ikke skrytt nok av elevene.

– Første musikal ble satt opp mellom slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Den står i dag sterkt i Kristiansand. Elevene skal ha æren for det. De gjør en fantastisk jobb, sier Gluch.

Premieren på musikalen er klokken syv 12. februar, og siste forestilling er 18. februar. Gluch avlsutter med å si at lokalet rommer 150 publikummere, og håper mange kommer til å ta turen.