Sørnett

Avblåser juletrekrisen

INGEN KRISE: Juletrebonde Torbjørn Flak melder om en vinter som var mindre ille enn forventet. FOTO: SIMEN SOLUM WAAGSETHER

INGEN KRISE: Juletrebonde Torbjørn Flak melder om en vinter som var mindre ille enn forventet. FOTO: SIMEN SOLUM WAAGSETHER

- Alle på Sørvestlandet vil nok få juletre, sier juletrebonde Torbjørn Flak.

Publisert:

Mandag meldte NRK Sørlandet om mangel på juletrebestanden i landet. Juletrebonde Torbjørn Flak innrømmer at vinteren har vært hard, men tror ikke at det vil bli mangel på "Du grønne, glitrende tre god dag" på Sørlandet den 24. desember.

- Vi ble rammet, men har vært heldige. Jeg er sikker på at Sørvestlandet skal klare seg fint, men er enig i at hovedstadsområdene nok vil slite mer, sier Flak til Sørnett. Bonden melder at han regner med å selge over 600 juletrær i år.

Han innrømmer at frykten var stor når frosten kom i vinter, men mener kona Synnøve var mer redd enn han selv.

- Vi hadde kraftig frost i Norge, og deler av Europa, noe som har drept enkelte knopper. Men jeg merket at vi skulle klare å unngå det verste, sier bonden til Sørnett.

Som en av Kristiansands mange juletreselgere, avfeier gartner Laila Karin Carlsen fra Plantasjen at situasjonen skal by på problemer for kjøperne.

- Vi forhåndsbestilte i januar, og har ikke fått noen indikasjoner på at disse trærne ikke skal komme, sier gartneren som om få uker får de første trærne inn i butikken.

Plantasjen har avtale på etterbestillinger helt frem til jul, men har også en nødløsning på lur, om krisen skulle komme.

- Vi har også mange flotte plasttrær om nøden skulle inntre, smiler gartneren.