Sørnett

Jazz i Kristiansand Sentrum

Fredag 3. mai var det duket for gatejazz arrangert av Gatemagasinet MOT på Øvre torv i Kristiansand. Der kunne man slippe seg løs og kose seg med jazz i varmen.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2024 kl 14:38

Lyse opp hverdagen
Etter en lang arbeidsuke arrangerte Gatemagasinet MOT gatejazz i Kristiansand. Målet var å lyse opp hverdagen til folk. Oscar Jansen og Bjørn Mattis Eng tok dette oppdraget og spilte vakre jazzcover av kjente sanger. Eng har masse kjærlighet for jazz og har spilt mye gjennom livet. Eng sier han vil utfordre folk med jazzen.

-I DEAR YOU, sier Eng entusiastisk få timer før han skulle spille.

Foto: Alexander Kjenstadberg Sollid

Foto: Alexander Kjenstadberg Sollid


Musikk skaper felleskap og glede

-Jazz vekker noe, det er en litt annerledes sjanger, sier konstituert redaktør Madeleine Mellemstrand. Det er Kirkens Bymisjon som selger MOT magasinene, og ved salg av sveler og jazzen skaper det både godt felleskap og stemning for både de som vil komme og lytte og selgerne til stede. De som kom for å se var med på sangene og hadde det koselig.

Nostalgisk kiosk og fremtidige planer

Mellemstrand fortalte også at kiosken som ble brukt var en ny versjon av kiosken de brukte i 1966. Kiosken syklet de rundt med og solgte magasiner. I fremtiden planlegger Gatemagasinet MOT flere kule arrangementer.

-Vi skal ha et gedigent marked på torvet med salg av vinyler, vintage klær og konsert, sier Mellemstrand.