Sørnett

Høyt press på fotballbanene i Kristiansand

Kristiansand stadion er et av de mest brukte anleggende i byen
 Foto: Mikael Kinnestad

Kristiansand stadion er et av de mest brukte anleggende i byen Foto: Mikael Kinnestad

Sesongstarten i fotball har ført til mangel på treningstider for flere klubber i Kristiansand. Kommunen mener det verken er mangel på tider eller baner. Gimletroll er et av lagene som merker det høye presset på banene i byen.

Publisert:

- Vi har møtt på flere utfordringer, hovedutfordringen er at vi ligger på Gimlekollen. Vi har utfordret kommunen på hvem som skal få lov til å disponere baner. Vi har påmeldt 94 lag til seriespill og kun fått tildelt 87 treningstimer, sier sportslig leder i Gimletroll, Morten Horn Elieson.

- Vi har fått kranglet oss til bruk av flere baner, men fortsatt må flere av 11`er-lagene trene på 7`er-baner. Det er også flere 11`er-lag som er nødt til å dele bane med andre lag, sier en lett oppgitt Elieson.

Det er kommunen som er ansvarlig for å dele ut treningstider til de ulike klubbene. De er enig i at det ikke er optimalt med for få treningstider og lag som må dele baner. Allikevel mener kommunen at dekningen i Agder ikke er for dårlig.

- I Agder har vi en av de beste dekningene på fotballbaner i Norge, men vi merker at det er veldig mye press på sentrumsnære baner. Ellers har vi kjempegod dekning i de ulike bydelene, sier spesialkonsulent i kommunen, Odd Arne Rasmussen.

Selv om kommunen mener dekningen av baner i Agder er god, er det fortsatt treninger og kamper som blir rammet. I fjor ble det spilt 6600 fotballkamper i Agder hvor 2200 av disse ble omberammet av ulike årsaker.

Det er en kabal som skal gå opp med at alle lag skal få nok treningstid, kommunen jobber for å løse dette på best mulig måte.

- Selvfølgelig ønsker vi masse aktivitet på våre anlegg, men vi prøver å optimalisere dette best mulig. En mulighet er jo at seniorlagene reiser til andre anlegg rundt om i byen, men de ønsker jo selvfølgelig nærhet ved å spille på hjemmebanen sin, sier Rasmussen.

Selv om Elieson ikke er fornød med situasjonen har han god dialog med kommunen om hvordan dette kan løses.

- Kommunikasjonen har vært bra, utfordringen er jo at det ikke er nok baner i vårt område. Det går jo på banekapasitet og jeg ser på dette som en politisk utfordring. Kultur og idrett får samme politiske post, det tror jeg ikke er helt heldig for idretten når det kommer til prioriteringer. Det burde vært satt av mer midler til å lage flere anlegg sentrumsnært.