Sørnett

Bringer glede til sykehjem

Shetlandsponnien Birk til venstre som brukes til kurs på Jegersberg Gård og den amerikanske miniatyrhingsten Bug (Dominos Little Love Bug) som brukes som terapihest på sjukeheim. Foto: privat

Shetlandsponnien Birk til venstre som brukes til kurs på Jegersberg Gård og den amerikanske miniatyrhingsten Bug (Dominos Little Love Bug) som brukes som terapihest på sjukeheim. Foto: privat

Beboerne på Bispegra sykehjem fikk et besøk litt utenom det vanlige på torsdag. Da vandret miniatyrhesten Bug rundt om på hjemmet for å spre glede. Bug kommer fra Jegerberg Gård.

Publisert:

Det er Irene Tveit Sæverud som har drevet besøk til sykehjem privat. Fra og med august kommer besøkene til å gå via Jegersberg gård for da kommer hun til å jobbe på gården 100 %. Det vil da være mulig for henne å tilby dette fra gården. Denne gangen ble et besøk litt utenom det vanlige. Den 2 år gamle hesten, Bug ble med på besøk og han ble tatt veldig godt imot forteller Irene Tveit Sæverud som er fagansvarlig på stallen. Totalt har de vært på 6 besøk på forskjellige sentere og hele to ganger på Bispegra omsorgssenter.

 

Veldig givende jobb

Sæverud har holdt på med disse besøkene i ca. et år. Det ble først startet med en sau som var selskapssyk og det har senere utviklet seg til å ta med miniatyrhesten Bug.

Irene forteller om et besøk som gjorde inntrykk på henne. Hun var på besøk på ett av omsorgssentrene med Bug og forklarer at han er en hormonbombe uten like.

-Når han går inn i omsorgssentrene virker det som han forstår at han må ta seg sammen, det er som han går inn i en rolle, forklarer Sæverud.

Men denne ene gangen de var på besøk gjorde det mer inntrykk. De var på besøk hos en eldre dame som ikke hadde snakket på lenge. De kom inn i rommet og plasserte hånden hennes på miniatyrhesten. Etter noen minutter begynte damen å smeike han, litt senere var hun mer med og begynte å fortelle historier om barndommen.

-Dette gjorde virkelig inntrykk. Jeg forstod ikke helt hva som skjedde før jeg så sykepleierne gråte. De fortalte meg senere historien til damen og da forstod jeg mer, forteller Sæverud.

[img161153_2RM]

Er en business

- Foreløpig har vi ikke kapasitet til å takke ja til forespørslene, men vi håper på å få gjort mer i framtiden, forklarer gårdens daglige leder Pål Magne Steinsland.

Noe av konseptet på Jegerberg gård er at beboerne driver ulike typer forretningsdrift. Gården får forespørsler fra ulike sentere som spør om de kan komme med noen av dyrene på besøk. Han forteller at han ønsker å gjøre mer av dette og håper på å få kapasitet nok.

[img161153_3RM]