Sørnett

Cultiva sponser dansefilm og teater

Fikk støtte: Maren Fidje Bjørneseth fra Ravnedans. FOTO: Ludovic Des Cognets

Fikk støtte: Maren Fidje Bjørneseth fra Ravnedans. FOTO: Ludovic Des Cognets

Igår ble sju unge talenter i Kristiansand tildelt totalt 149 000,- til kunstneriske prosjekter. Danserinnen Maren Fidje Bjørneseth er en av dem.

Publisert:

Cultiva Ekspress bidrar til utvikling av talenter innen kunst og idrett i Kristiansand. Deres formål er å gjøre kunst, musikk og idrett synlig utenfor Kristiansand. For å søke støtte må du være registrert fastboende i Kristiansand eller hatt bostedsadresse her siste året.

Maren Fidje Bjørneseth er en kjent danserinne på sørlandet som utøver dans som en kunstform. Det unge talentet er 24 år, født i Bærum og oppvokst i Kristiansand.
Hun er utdannet fra Dramalinjen ved Vågsbygd Videregående skole, ett år ved Den Norske Balletthøyskolen og ble ferdig på Trinity Laban Conservatoire of Contemporary Dance i London i fjor. Bjørneseth jobber med dansefestivalen Ravnedans og som freelance-dansekunstner. Danserinnen ble utdelt 30 000,- til sitt nye prosjekt FOX, som er en dansefilm hvor visuelle elementer blandes med dans. -  Det betyr utrolig mye for meg som dansekunstner å få støtte fra Cultiva Ekspress. For meg som bor og jobber i utlandet med base i London er det fantastisk å få lokal støtte til å arbeide med egne produksjoner og utvikle meg som kunstner, sier Bjørneseth.

- Å ha mulighet til å søke midler er helt avgjørende for en kunstnerisk produksjon. En viktig tanke med mine arbeider er å kunne tilby og presentere arbeidet mitt i hjembyen Kristiansand. Arbeidet med dansefilmen FOX er godt i gang og filmingen vil ta sted første uka i Desember i London. Vi gleder oss til å presentere FOX på internasjonale og nasjonale kunst og film festivaler, sier Bjørneseth fra London.

[img93699_2LM]

 

Her kan du se alle de unge talentene som fikk pengestøtte i denne ruden:

Maren Fidje Bjørneseth - FOX, en dansefilm - 30 000,-

Ida Fugli - Hedda Devised - å fingre med en pistol (teater) - 30 000,-

Bjørnar Andre Bjørnstad - Turné - Analog Story - 9 000,-

Ann Cathrin November Høibo - A room with a view, utstilling Kristiansand kunsthall - 30 000,-

Dan Korneli - Novac EP-innspilling - 15 000,-

Kjell-Christer Aker Nygård Faanefjell - demoinspilling - 5 000,-

Marius Christiansen - Arb tittel "Telling me things", komposisjon til 12 fotografier uten eiere - 30 000,-