Sørnett

Diktet opp elever for å skaffe penger

Utdanningsdirektoratet mener at rektor ved Kristiansand Fotterapeutskole har diktet opp elever til sin skole og urettmessig mottatt 2,4 millioner kroner i statstøtte.

Publisert:

Det er NRK Sørlandet som meldte om svindelsaken på skolen som holder til i et industrilokale på Lund. Skolen er godkjent for 32 elever, men per oktober 2015 var det registrert 22,86 elever. Nå viser det seg at halvparten av elevene er sannsynligvis oppdiktet.

Skolen skal ha mottatt statsstøtte for elleve registrerte elever, men kan verken vise til vitnemål eller kjennskap blant andre elever og personer knyttet til skolen. De eneste som har gått god for de elleve elevene er rektor selv og selskapet som eier skolen, Just Invest.

Som konsekvens av dette blir skolen stengt, samtidig som Utdanningsdirektoratet krever tilbakebetaling på det utbetalte beløpet.

– Utdanningsdirektoratet har ikke tillit til at skolen for fremtiden vil drive i samsvar med regelverket, sier avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet, Bente Barton Dahlberg.