Sørnett

Endelig duket for en skikkelig folkefest

God stemning i 17. mai-toget.
 Foto: Anders Martinsen

God stemning i 17. mai-toget. Foto: Anders Martinsen

Snart er gatene fylt med norske flagg, korps og jubelbrøl. Dette har lederen av 17. mai-utvalget i Kristiansand, Abdullahi Mohamed Alason gledet seg til.

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2023 kl 12:32

Abdullahi Mohamed Alason er leder for 17. Mai komiteen i Kristiansand.
 Foto: privat

Abdullahi Mohamed Alason er leder for 17. Mai komiteen i Kristiansand. Foto: privat


En travel tid venter for Abdullahi Mohamed Alason. I år er det han som er øverste leder for byens 17. mai-utvalg. Det er gått fire år siden Norge feiret sin siste normale nasjonaldag. Allerede 16. mai begynner Alason med årets feiring. Da går turen til sykehuset hvor han, og ordfører Jan Oddvar Skisland skal besøke barneavdelingen.

- Det er ikke alle som har anledning til å delta på programmet vi har stelt i stand. Da er det viktig for oss å ta med oss feiringen dit de er, sier Alason.

Programmet er tettpakket og alt er nøye planlagt for at folk skal kunne samles for å feire. Det vil være egne arrangementer for bydelene med blant annet barnetog. I byen begynner det offisielle programmet klokken 07:30, og avsluttes klokken 23:00 med fyrverkeri og musikk.

- Endelig er det duket for en skikkelig folkefest igjen, sier en glad Alason.

Student ved UIA, Henny Wannberg er veldig fornøyd med kommunens program for nasjonaldagen. Hun sier at programmet er lagt opp slik at alle, uansett alder kan delta. Wannberg er fra Skjold i Rogaland og hun gleder seg til å feire 17. mai i en stor by.

Henny Wannberg gleder seg til å oppleve 17. mai i en stor by.
 Foto: privat

Henny Wannberg gleder seg til å oppleve 17. mai i en stor by. Foto: privat

- Jeg skal se på barnetoget og se på fyrverkeriet på kvelden. Jeg gleder meg veldig til det.

Freddy Berg er domprost i Kristiansand. I år skal han lede festgudstjenesten som vil foregå i domkirken 10:30. Han kaller det for en takkegudstjeneste.

- Vi lever sammen i et samfunn. Da er det viktig å takke hverandre også, ikke bare Gud. Gjennom denne gudstjenesten skal vi takke for livet og for alt godt.

Alason ble med 73 av 73 stemmer, enstemmig valgt til å bli årets leder for 17. mai-utvalget. Han syns det var ekstra stas fordi han selv ikke er etnisk norsk.

Nøkkelord