Sørnett

Får lov til å selge alkohol på nett

Erik Tomter, daglig leder i lokalbrygg.no. Foto: Privat

Erik Tomter, daglig leder i lokalbrygg.no. Foto: Privat

Formannskapet har vedtatt at lokalbrygg.no kan selge alkohol over nett til byens innbyggere.

Publisert:

- Det er veldig hyggelig å vite at vi kan levere håndverksprodukter til Kristiansand også, som vi gjør til alle norske storbyer. Kristiansand er den siste byen som har bestemt seg, så det er veldig hyggelig, sier Erik Tomter, daglig leder for lokalbrygg.no

Til tross for motargumenter fra KrF og SV vedtok formannskapet onsdag 3.februar at lokalbrygg.no får selge sine produkter til Kristiansand kommune.

Tap av lokale arbeidsplasser og problematisering av at alkohol blir for tilgjengelig var to av argumentene SVs representant Mali Steiro Tronsmoen trakk fram da hun argumenterte for fellesforslaget fra KrF og SV under onsdagens formannskapsmøte.

Arbeidsplasser vil skapes gjennom nettaktører

[img219070_2LM]

Erik Rostoft fra Tverrpolitisk Folkeliste Kristiansand var en av de som argumenterte for at virksomheten skulle få selge sine varer på nett.

- Når det gjelder salg av alkohol på nett, så er det nok ikke der alkoholismen har sitt største tiltal. Dette relativt dyre spesialvarer og vi tenker at dette er næringspolitisk aktivitet. Vi tror at arbeidsplasser i mye større grad i fremtiden vil bli skapt gjennom større nettaktører uavhengig av bransje, derfor er det viktig for oss å ikke snakke ned internett. Det er også lokale varer det er snakk om, derfor stemte vi for forslaget, forteller Erik Rostoft til Sørnett.

Uenig i KrF og SV sine motargumenter

Daglig leder i lokalbrygg.no, Erik Tomter er storfornøyd med at Kristiansand har gitt nettbutikken innpass. Han er uenig i motargumentene til SV og KrF.

- Dette er kvalitetsprodukter som er litt høyere i pris, så det vil ikke øke totalkonsumet av alkohol, forteller den daglige lederen. - I tillegg er vår plattform med å skape norske arbeidsplasser, kontra industriprodukter som ofte kommer fra utlandet. Vi jobber også med å tilby utlevering gjennom hjemleveringsapper som Foodora, da partner vi opp med lokale resturanter og cateringselskap og da er vi med å direkte bidra til lokale arbeidsplasser i de storbyene vi går inn i, sier Erik Tomter til Sørnett.