Sørnett

Foreldre uvitende om fuktskader i barnehage

Maja Holt visste ikke om fuktskadene i barnehagen der sønnen hennes går. Her er hun sammen med datteren Ingvild, som skal begynne i barnehagen. FOTO: Kjetil Vataker Johansen

Maja Holt visste ikke om fuktskadene i barnehagen der sønnen hennes går. Her er hun sammen med datteren Ingvild, som skal begynne i barnehagen. FOTO: Kjetil Vataker Johansen

Ingen av foreldrene til barna i Gimletun barnehage hadde blitt informert om de store fuktskadene i bygningen mandag ettermiddag.

Publisert:

Maja Holt, mor til ett av barna i Gimletun barnehage, visste ikke noe om fuktskadene da Sørnett møtte henne mandag ettermiddag.

- Nei, det har jeg ikke fått med meg, men nå ble jeg selvfølgelig veldig overrasket, sier tobarnsmoren Maja Holt, når vi informerer henne om problemene med fuktskader i kjelleren på Gimletun barnehage. Hun har selv en sønn som går i barnehagen og en datter som snart skal begynne.

Ikke informert
Barnehagens ansatte kan bekrefte overfor Sørnett at foreldrene enda ikke har blitt informert om forholdene, selv om de har vært klar over situasjonen over en lengre tid. I kveld skal det arrangeres informasjonsmøte om fuktskadene, samt at det skal bli laget et rundskriv til foreldrene. Barnehagens ansatte mener det er uheldig at det lekker ut detaljer om fuktskadene før de har informert foreldrene, men sier også at det ikke finnes noen god unnskyldning for hvorfor dette ikke er blitt gjort tidligere.

Helseskadelig
- Små astmatiske barn med muggsoppallergi skal ikke ha muggsoppsporer i lufta, det er ikke bra, forteller kommuneoverlege Vegard Vige.

Han reagerer på at det ikke er blitt tatt noen grep tidligere. Han kan fortelle om flere uheldige helseskader som fukten kan fremprovosere. Plager med luftveiene og astma er bare noen av dem. Han forklarer også at fukten over tid kan føre til soppsporer som forverrer inneklimaet og i verste fall kan bidra til at følsomme personer pådrar seg infeksjoner og andre sykdommer.

[img25592_2RS]

Pumpet ut vann
Barnehagens eier, Hans Jacob Sundby, bekrefter ovenfor Sørnett at han er klar over at fuktskadene finnes i byggets kjeller.

- Det skal ha blitt pumpet ut vann denne helgen, sier Sundby. Skadene skal ha vært der i mange år, også før han begynte å leie lokalet. Han kan også fortelle at han ikke leier kjelleren i bygget, og at barnehagen holder til i de øvre etasjene. Han forklarer at et av vannrørene som er ødelagt tilhører Kristiansand kommune. Ifølge Sundby skal gårdeier ha tatt kontakt med kommunen i fjor, og informert om de sprekte vannrørene. 

Daglig leder i Gimletun barnehage er informert om at Sørnett jobber på saken, men hun ønsker foreløpig ikke å kommentere saken. 

Sørnett kommer tilbake med mer.