Sørnett

Fra spillinteressert til e-sportstjerne

Benedichte følger med på laget (privat bilde)

Benedichte følger med på laget (privat bilde)

Virtuelle verdener og rollespillfigurer har gått fra eventyr og gøy, til seriøse konkurranser og heltidsyrke. Da Benedichte Breistol startet Celestial gaming for 4 år siden var sporten noe helt annet enn den er i dag.

Publisert:

-Jeg startet Celestial gaming for å vise hvor langt man kan komme med et profesjonelt og godt sammensatt lag. Vi stiller nå med 3 lag i Telenorligaen, sier Benedichte Breistol , eier og leder for Celestial gaming.
 

Til mange foreldres frustrasjon har dataspilltrenden nådd et nytt nivå. Virtuelle verdener og rollespillfigurer har gått fra eventyr og gøy, til seriøse konkurranser og heltidsyrke. Selv her i Norge har e-sport satsingen økt drastisk de siste årene.
Selv om den typiske «gutteroms-spilleren» fortsatt utgjør flertallet av spillere, er det den profesjonelle satsingen det er størst økning i.

[faktaboks]

Profesjonalisering av lagene

Benedichte Breistol er leder for Celestial gaming, som er et av Norges beste e-sport lag. Hun forteller at når hun startet opp laget i 2013 var det nesten ingen satsende lag. Målet var å vise hvor mye større resultat en kunne oppnå ved å profesjonalisere lagene, noe som ble demonstrert med 2. plass i «Leage og Legends»-NM samme år.

-Vi stiller også med 3 lag i Telenorligaen, et CS:GO lag som spiller i 1. divisjon, og to LoL-lag der vi har et i 1. divisjon og et i 2. divisjon, forklarer hun.

For å opprettholde nivået til spillerne kreves det mye trening. I Celestial gaming trener topplagene som regel alle ukedager der de spiller sammen, ved siden av egen spilling ved siden av. Resten av lagene har fellestrening ca. 3 ganger i uken.

Treningen har gitt resultater i Norsk e-sport. Med 1 plass i LANet "The Gathering" og 2 plass i Telenorligaen i 2015, samt mange andre pallplasseringer,  har Celestial Gaming blitt et anerkjent lag.

-Hva kreves for å kunne spille på et lag som Celestial gaming?

- Først og fremst må man være høyt rangert i individuelt spill, samtidig som man må passe bra inn med de andre spillerne på laget. Tidligere har vi hatt prøvespilling der vi har publisert påmeldingsskjema på facebook, mens i år har vi selv kontaktet spillere vi mener er aktuelle for laget, forklarer Benedichte.

[img155170_2LM]

Skeiv kjønnsfordeling.

Selv om e-sport har hatt stor økning i antall seere og spillere ser vi klar  forskjell på antall menn i forhold til kvinnelige spillere. Kristine Hauge Thomassen er en av to jenter som spiller i Telenorligaen.

- Det er 2 jenter i Telenorligaen og i Norge som kan halvveis konkurrere med guttene, og det er meg selv og Natalie Kristiansen. Det finnes dessverre få rent kvinnelige arrangementer. Innenfor CSGO og reaksjonbaserte spill (dette ekskluderer da Hearthstone) finnes det egne kvinnelige turneringer. I league of Legends har det kun vært 1 til dags dato, og det var ESWC under Paris Games week i 2015. Ellers er det ikke noe kjønnsskille enda i League of Legends, det var en periode (om jeg husker rett) faktisk ikke lov for jenter å spille i NA LCS (Toppligaene), forklarer hun.