Sørnett

- Gøy å hjelpe

Camilla Løvland jobber blant annet som speaker på arrangementet. FOTO: Raymond Andre Martinsen

Camilla Løvland jobber blant annet som speaker på arrangementet. FOTO: Raymond Andre Martinsen

Under årets grenseløs idrettsdag var elever fra Kristiansand Katedralskole Gimle med som hjelpere.

Publisert:

- Det er jo veldig gøy å få sett hvor stor idrettsglede disse personene har. Sier Camilla Løvland.

En av hennes oppgaver var å være «speaker» på arrangementet.  Hun sørget for at alle fikk dem informasjonen de skulle få, og når de skulle gå videre til neste aktivitet. 

- Det å se at de har en sånn idrettsglede gjør at man setter pris på det man selv har mulighet og frihet til å gjøre. Det setter alt litt i perspektiv. Det gir veldig mye tilbake til oss som er med, sier Løvland. På skøytebanen hjelper Adrian Saltvig (18) til for å holde alle beina på glattisen. Han har bare positivt å si om arrangementet, og tror deltakerne sitter igjen med en positiv opplevelse når dagen er over.

- Man møter mange forskjellige personer og personligheter. Det er ekstremt gøy å se hvilken glede de får av å få hjelp til å prøve idretten, selv om de har en funksjonsnedsettelse, sier Saltvig. Han legger ikke skjul på at klassen var rask ved å svare da de fikk tilbudet om å bli med å arrangere "Grenseløs idrettsdag".

[img149712_2RM]

Vi er en idrettsklasse på KKG (Kristiansands Katedralskole Gimle) som har ledelse som fag, så da vi fikk tilbudet fra arrangøren så ville vi gjerne med på dette.