Sørnett

Grønt lys for bygging av tempel

Her står leder for utvalget Ole Magne Omdal sammen med de to munkene i Vågsbygd. Foto: Robin Bergersen

Her står leder for utvalget Ole Magne Omdal sammen med de to munkene i Vågsbygd. Foto: Robin Bergersen

Det ble torsdag enstemmig vedtatt at tempelet til munkene i Vågsbygd kan bygges.

Publisert:

By- og stedutviklingslaget var torsdag ute på befaring får å se på tempeltomta til Den thailandske buddhistmenigheten, som ønsker seg nytt tempel i Kjosbukta.

Leder for utvalget, Ole Magne Omdal var i godt humør når han møtte munkene på Buddhachinnawong. Fædrelandsvennen har tidligere omtalt tempelplanene.

Phrakhrusangkhaborriban Utha (45) er en av lederne for Buddhachinnawong, med 281 medlemmer. Han ønsker nå å rive den gamle låven som står på tomta i Vågsbygd, og har og har planer om å bygge et nytt og større tempel. Tempelet er planlagt i samme stil som låven.

[img241802_2LM]

- Jeg ønsker et samlingslokale for alle som kommer hit, og det er i dag ikke plass til så mange i huset, sier Utha til Sørnett.

[img241802_3LM]

Sier ja

Utga kom til Norge i 2016, men de har holdt til her i Vågsbygd helt tilbake til 2013. Utga ble etter at han kom hit, en av lederne av denne menigheten, og han er positiv til spørsmål om utbygging.

På torsdagens møte i by- og utviklingslaget i Kristiansand, ble det enstemmig vedtatt at tempelet kan bygges.

- Hvis det blir vedtatt, tror jeg at tempelet kan stå ferdig innen et halvt år, sier en fornøyd Phrakhrusangkhaborriban Utha