Sørnett

Harry Potter blodfans møttes på Sørlandssenteret

Andreas Selvik, Silje Vågane, Julie Jensen og Maximilian Vågane jobber i butikken Outland. De arrangerte Harry Potter Book Night torsdag. På Sørlandssenteret.

Andreas Selvik, Silje Vågane, Julie Jensen og Maximilian Vågane jobber i butikken Outland. De arrangerte Harry Potter Book Night torsdag. På Sørlandssenteret.

Store og små samlet seg på torsdag for å delta på en magisk aften.

Publisert:

Både barn, ungdom og voksne samlet seg torsdag ettermiddag utenfor XXL på Sørlandssenteret for å feire Harry Potter Book night i regi av butikken Outland.

Det er kjekt å se at nesten hundre mennesker har møtt opp for å dele sin kjærlighet for Harry Potters magiske univers. Små trollmenn løper rundt bordene med tryllestaver, kapper, skjerf og heksehatter. Her var det ikke bare barna hadde kledd seg ut for anledningen, også mange av de voksne er kledd som enten Galtvort-elever eller lærere.

Bak forsamlingen er det lagt fram en rødløper, hvor folk kan ta bilde av seg selv i kostymet. Der er det lang kø med barn kledd i Galtvort-kostymer.

I fronten sitter fire ansatte fra Outland i praktfulle Galtvort-kostymer, det er de som leder showet. På midten av bordet står det en pakke med en legoutgave av Galtvort, skolen i Harry Potter-universet.

 

Arrangeres for sjette gang

Andreas forteller at det er sjette gangen de arrangerer Harry Potter Book Night, men det er første gang de arrangerer det i fellesarealet utenfor XXL-butikken. Grunnen til dette er at det sist gang kom så mye folk at det ble for liten plass i Outland-lokalet. Han forteller også at det til sommeren blir arrangert Harry Potter-bursdag i deres regi.

I løpet av kvelden blir det quiz, tegnekonkurranse og kåring av beste kostyme.

Stemningen er i taket når de begynner med en quiz. Her er alle med og svarer. Jeg går meg en runde rundt bordene og prater med noen av de som har valgt å tatt seg turen på Sørlandssenteret for denne samlingen.

Helt bakerst finner jeg søstrene Ingeborg Ann Marion Rødli og Gunn Kristine Rødli. De to sier at de bestemte seg litt spontant for å dra på Sørlandssenteret for å se hva som skjedde her på torsdag. De forteller at de ble introdusert for Harry Potter av moren deres, i form av de første Harry Potter spillene på PC. Nok et eksempel på at Harry Potter-fansen går på tvers av generasjoner.

Når jeg spør om hva som er favoritt-Harry Potter filmen deres, svarer begge at det må bli den første filmen "De vises stein", av nostalgiske grunner.

[img204026_2LF]

Kreative kostymer

Ikke så langt fra der Ingeborg og Gunn Kristine sitter, møter jeg Oscar, Henning og Linnea. De digger Harry Potter og storkoser seg i kveld.

Alle tre er enig i at "Harry Potter og dødstalismanene del 2", er den beste av filmene.

[img204026_3LF]

Da jeg setter meg på siden for å observere magien, ser jeg plutselig noen komme forbi i et kostyme i en for av en bil lagd av papp. Jeg skjønner at dette er den flyvende Ford Angliaen fra Harry Potter og Mysteriekammeret. Trollmannen i den flyvende bilen heter Jonathan Tranberg Abrahamsen. Han er som mange andre her også blodfan av Harry Potter og forteller meg at han synes at den beste Harry Potter boka nemlig er "Halvblodsprinsen".

[img204026_4LF]

Det er kult å se at Harry Potters magiske univers har et så stort fellesskap og ikke minst hvor dedikerte fansen er.

[gallery ids="204389,204390,204391,204392,204396,204395,204397,204393,204355,204342"]