Sørnett

HimmelRike i nasjonal finale

Prisen for årets merke gikk til Mood of Norway Foto: Steven Stieng Norwegian Fashion.no

Prisen for årets merke gikk til Mood of Norway Foto: Steven Stieng Norwegian Fashion.no

Klesbutikken HimmelRike for kvinner, ble nylig kåret til Årets motebutikk i Kristiansand. De var en av ti finalister under Oslo Fashion Awards 2011.

Publisert:

[img35652_2RS]

HimmelRike for Kvinner, med eiere Ann May Fridèn og Gry Aslagsen i spissen, var denne uken i motehovedstaden. Med ti andre finalister fra hele landet, konkurrerte de om tittelen Årets Motebutikk. Oslo Fashion Week 2011, feirer 20 år i år, og  ble arrangert på Folketeateret. HimmelRike-eierne  hadde kledd opp mannekenger i sine egne merker, og holdt et bra moteshow. På tross av innsatsen, og den gode tilbakemeldingen, vant de ikke.

- Vi er uansett veldig fornøyd. Dette er andre gangen vår her, og nå var vi mye bedre forberedt enn første gangen. Da var vi nye i feltet, og visste ikke helt hvordan vi skulle kle opp modellene.  Denne gangen var det veldig moro, og vi fikk veldig mye positiv respons på klærne og showet vårt, sier Fridèn.

Etter å ha blitt kåret til Årets Motebutikk i Kristiansand, har Fridèn merket god respons og pågang i butikken.

- Folk har virkelig fått øynene opp for oss nå, og det er fint med tanke på at vi kun har eksistert i halvannet år, sier Fridèn.

HimmelRike for Kvinner ligger midt i hjerte av Kristiansand, og kan lokke med god service og merker du ikke finner andre steder i byen. Danske navn som Gustav og Nu by Staff, er noen av klesmerkene de kan skimte med. Forretningen har kunder fra 25 til 60. Lag-på-lag klær og klassisk er noen av stilene du får tak i der

De prøver å unngå å ta inn de samme merkene som andre butikker i sentrum, og vil tilby noe annerledes til kundene.

[img35652_3RS]

- Vi prøver heller å samarbeide enn å konkurrere. Vi sender kunder til hverandre, hvis vi vet at de andre har det de er ute etter. Alle skal jo overleve, sier Fridèn.

Jan Schussler, Norges første toppmodell på herresiden, var en av dommerne i kåringen av Kristiansands motebutikk.  Atmosfæren i butikken, vindusutstillingen og konseptet er noen av kriteriene de blir bedømt etter.

Vinneren av kategorien Årets motebutikk, ble Oslo-baserte Joe Frogner.

For flere bilder fra Oslo Fashion Awards klikk her: http://www.norwegianfashion.no.