Sørnett

IK Start forbereder seg på storfint besøk

Trener Isabella Hayes gleder seg til cup i Kristiansand. Bilde er tatt ved en tidligere anledning.
 Foto: IK Start kvinner

Trener Isabella Hayes gleder seg til cup i Kristiansand. Bilde er tatt ved en tidligere anledning. Foto: IK Start kvinner

Onsdag kveld er det duket for cup i Kristiansand. Da er det nemlig Toppserien-laget Avaldsnes som kommer på besøk

Publisert:

Etter at Gimletroll ble til IK Start kvinner i år har pila kun pekt oppover i serien. Start ha kun tapt en kamp denne sesongen, og det var mot Sandefjord for kun tre dager siden. Onsdag kveld vil bli den største prøvelsen for klubben så langt. Da er det nemlig duket for cup, og laget på motsatt halvdel er Avaldsnes som spiller i Toppserien. Avaldsnes er for øvrig også laget som den tidligere Champions League-vinneren John Arne Riise er trener for.

Trener Isabella Hayes.
 Foto: IK Start kvinner

Trener Isabella Hayes. Foto: IK Start kvinner


-Vi har fått prøve oss mot Bryne i cupen allerede, så vi har kjent litt på nivået fra høyere divisjoner allerede, men dette vil nok bli den største prøvelsen hittil, sier trener Isabella Hayes.

Fint å ikke ha presset på seg
Hun forteller videre at forberedelsene er like som mot alle andre motstandere, men taktisk så må hun og resten av teamet vurdere hvordan de skal bruke spillerne og hvem som skal spille. Dette kommer av at de må være klare for at de møter et lag som vil dominere kampen og ha mye ball, som er motsatt av de fleste andre motstanderne de har møtt hittil.

-Vårt hovedfokus er ligaen, og denne kampen kommer i en periode med mange kamper, så det vil bli en mulighet til å gjøre litt endringer. Dette er en kamp hvor vi regnes som underdogs, så det skal bli godt for oss å spille uten press på oss, sier Hayes.

Kaptein Karoline Fredriksen gleder seg til å møte et lag fra så høyt nivå. -Det blir gøy å få testa oss mot et topplag, og da får vi se hvor lista ligger for å spille på det nivået og hvordan vi ligger an for å nå vårt mål, sier Fredriksen.

Kaptein Karoline Fredriksen i aksjon.
 Foto: IK Start kvinner

Kaptein Karoline Fredriksen i aksjon. Foto: IK Start kvinner

Fredriksen forteller videre at de alltid jobber for å ha en proff tilnærming og forberedelse til kampene. -Selv om vi er i en flytsone nå, så jobber vi med å holde fokus og mot et felles mål, forteller Fredriksen.

Det er to unge lag som møtes, men Fredriksen tror dette glemmes fort når det er to seniorlag som møtes.

Kaptein Karoline Fredriksen.
 Foto: IK Start kvinner

Kaptein Karoline Fredriksen. Foto: IK Start kvinner


-Vi har ikke så mye fokus på alder på seniornivå, her er du voksen uansett, sier Fredriksen.

Start har kanskje vunnet alt utenom en kamp denne sesongen, men både trener Hayes og kaptein Fredriksen er klare på at skulle de gå videre vil det absolutt regnes som en "cupbombe".