Sørnett

Jobber mot kontantfri buss

Tilfeldige busspassasjerer skal nå teste ut kontantfrie busser i en kort periode. Dette er første steg på veien mot en permanent ordning

Publisert:

Etter de mange bussranene i fjor ble det satt i gang en debatt om å gjøre bussene kontantfrie. Et av tiltakene som er gjennomført siden den gang er å åpne for billettsalg på flere kiosker. Nettbetaling er en del av strategien for å gjøre bussene mindre interessante for ranere. Nå har AKT bestemt at tilfeldige folk skal bli plukket ut til et plotprosjekt som skal foregå i juni, for å se hvordan dette går.

- I første omgang er det pilotprosjektet som gjelder, så får vi se hva som blir neste mål, sier sier økonomisjef i Agder Kollektivtrafikk (AKT), Kjell Roar Johnsen, til Sørnett

På lang sikt jobber AKT mot å innføre egne billettautomater på hver enkelt holdeplass. Betaling vil da være mulig gjennom kredittkort.

Ved hjelp av de nye tiltakene skal bussen etterhvert bli kontantfri, men Johnsen vil ikke kommentere eventuelle endringer i billettprisene.

- Jeg har ikke lyst til å gå inn på priser, men vi ønsker å få folk til å gå over på elektronisk betaling. Det skal ikke bli dyrere å betale på nett enn å betale kontant, forsikrer Johnsen.