Sørnett

Kilden får 7,5 millioner kroner

- Dette er en gledens dag for Vest-Agder, sier Bentein Baardson, administrerende direktør ved Kilden teater- og konserthus til Sørnett.

Publisert:

En økning på 7,5 millioner kroner i statlige tilskudd til Kilden teater- og konserthus gir en samlet pott på 104,1 millioner kroner til Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør. Baardson hadde ikke forventet en så solid økning.

- Man kan ikke forvente seg noe når det kommer til staten, men det er jo veldig gledelig med tanke på driftssiden. Pengene vil bli brukt til å øke aktiviteten og bemanningen på husene. Vi har fremdeles mange stillinger som må bemannes, men dette er et godt steg på veien mot maksimal aktivitet som er en del av opptrappingsplanen vi la ut  for fire år siden, sier Baardson.

Tidligere enn forventet
- Dette skjer faktisk ett år før vi strengt talt hadde forventet, sier økonomidirektør Gunnar Thon Lossius i en pressemelding.

De statlige tilskuddene til Kilden teater- og konserthus har i løpet av de tre siste årene økt med 42,1 millioner kroner.

30 millioner
I tillegg Agder naturmuseum og botanisk hage, Fullriggeren Sørlandet, Sørlandets Kunstmuseum og Vest-Agder-museet får til sammen en million mer i støtte enn i forrige statsbudsjett. Totalt får disse fire museene cirka 30 millioner kroner i støtte.

Totalt med Kilden i beregningen får de nevnte institusjonene cirka 135 millioner kroner - en økning på cirka åtte millioner kroner.

Dette er ifølge en pressmelding fra Kulturdepartementet det beste kulturbudsjettet noensinne.