Sørnett

Kjæreste ikke nødvendig

Slik får du en fin Valentinsdag uansett om du har kjæreste eller ikke.

Publisert:

Tanken på Valentinedagen gir ofte assosiasjoner til roser, romantikk og koselige stunder med kjæresten. Dette er for mange den mest romantiske dagen i året, men den trenger overhodet ikke være deprimerende og trist selv om du er alene. Sørnett gir deg de beste tipsene til hvordan du får en vellykket feiring, selv om du er singel.

ekstra-glad-i-mor-wpsfx200x300-wpsfx


  • Du har garantert noen venner som også er single, og som heller ikke har så mye å finne på. Foreslå en morsom kveld hjemme hos en av dere. Gå på butikken og handle inn ingredienser til en god middag som dere  liker godt. Lei en film som ikke handler om kjærlighet, kjøp godteri og snakk om hvor fantastisk det er å være singel. Når kvelden for alvor ankommer, kan dere gå ut på byen og sjekke ut alle de potensielle fremtidige kandidatene til neste valentinesdag, eller bare flørte litt. En av de morsomme fordelene ved nettopp det å være singel.


  • Benytt dagen til å ta litt ekstra vare på deg selv. Tenk på hva du aldri får tid til ellers og gjør ting som virkelig skjemmer deg bort. Gjennomfør en god treningsøkt på et senter eller ute i naturen, så går du hjem for å begynne en avslappende og deilig alene-kveld. Ta en lang og god dusj, skjem deg bort i luksuriøse kremer og produkter, og tenn gjerne stearinlys. På forhånd har du selvfølgelig gått til innkjøp av alt du trenger til en vellykket kveld; godteri, underholdning og kanskje en flaske vin.


  • Ikke lag en komplisert middag fra bunnen av, med mindre du vanligvis gjør det. Dette kan frembringe ubehagelige assosiasjoner til kjæreste-livet, og kan fort få deg til å føle deg litt alene.  Bestill heller din favoritt take-away, og frots i vei.


  • Kjøp en gave til deg selv, og dagen blir plutselig ikke så dyster likevel.


  • "Den største gleden du kan ha er å gjøre andre glad!", er det et ordtak som sier. Hvorfor ikke teste det ut denne dagen? Ring til et eldresenter og spør om de trenger en frivillig til å tilbringe litt tid med de mange ensomme der. Her kan du lese en bok for noen som ikke klarer det selv lenger, eller rett og slett bare prate litt. Har du besteforeldre, så besøk dem. Er du i humør til noe annet kan du ringe Frelsesarmeen og tilby deg å hjelpe.

Til slutt: Hvis ingen av disse tipsene fungerer, kan du ty til siste utvei; Ignorer dagen fullstendig. Det er tross alt ikke veldig stort i Norge, og det er fullt mulig å overse at det er kjærlighetens dag. Dra på jobb som vanlig og  gjør det du pleier å gjøre.