Sørnett

Latinofeber i Kristiansand

Salsakurs på Samsen kulturhus. Fremst til høyre: Siril Reyes Aartun (instruktør) foto: Veronica Sivertsen

Salsakurs på Samsen kulturhus. Fremst til høyre: Siril Reyes Aartun (instruktør) foto: Veronica Sivertsen

Siril Reyes Aartun (29) har danset helt siden hun var liten. Hun har brukt mye av tiden på å danse og fått mye glede av det.

Publisert:

Inn dørene på Samsen kulturhus kan man høre høy latinomusikk fra nedre etasje, her holdes årets første salsakurs for folk i alle aldre. På kurset er det mange danseglade mennesker som er i full gang med å svinge på hoftene. Ansvarlig for kurset er Siril Reyes Aartun (29) og hennes ektemann Eyner Reyes (32).

- Jeg dro til Latin-Amerika og ble bitt av basillen med salsa. Det har vært latinodans siden da. Det er da jeg har det best, når jeg kan danse, forteller Aartun.

[img186774_2RM]

Siril startet et kurs i Kristiansand fordi hun ønsker at det skal være et miljø for dans i byen.

Videre sier hun at hun har fått de fleste vennene sine via salsamiljøet.

- Jeg føler et ansvar for å holde det miljøet oppe, og da må jeg undervise det jeg kan, sier Aartun.

Stort engasjement for kurset
Fabiana Hagen (32) er en av de som deltar på kurset fordi hun ønsker å lære nye danseøvelser. Jeg har danset salsa før, men dette blir litt annerledes. Det er kjempegøy! Legger hun til.

Engasjementet for kurset viser seg å være veldig bra. Kurset som blir holdt nå er helt fullt, og de har måtte si nei til folk. Forrige kurs var like fullt. Det er tydelig at det er mange som ønsker å lære seg å danse i den sørlandske byen.

Utbredelsen i Norge blir større og større
Flere mennesker ønsker å engasjere seg i latinodans fordi at det er morsomt, en alternativ treningsform, men også på grunn av det sosiale.

[img186774_3LS]

Det kobler menneskene sammen med en felles interesse, og man har det moro sammen. Salsa er lett å lære, like festlig som swing og like kult som hiphop, kommenterer Jazzy Ruiz (39) som er profesjonell danser, dansepedagog og koreograf.

Hvorfor tror du folk ønsker å delta?

En av grunnene til at folk ønsker å delta kan være at det spilles mer latinomusikk på radioen. Det har blitt litt latinofeber i Norge, forteller Aartun.

Tidligere har ekteparet vunnet NM-sølv i Cubansk salsa, men hun påpeker at det egentlig bare var for moro skyld.

- Det er ikke viktig for oss å vinne NM, det viktigste er å ha det gøy med dansingen. Det var gøy å komme så langt, men den største seieren er at det kommer så mange på kurset, understreker Aartun.