Sørnett

Melodiøs gitarpop

Duo: f.v Kevin Steinman  og Tor Gustav Tønnesen i akustisk samspill. (Foto: Paul André Sommerfeldt)

Duo: f.v Kevin Steinman og Tor Gustav Tønnesen i akustisk samspill. (Foto: Paul André Sommerfeldt)

Amerikanske Kevin Steinman viste seg som en ekte spellemann under akustisk uke på Londskråga pub onsdag kveld.

Publisert:

Steinman er fremdeles et ukjent navn for de fleste nordmenn. Artisten ble født i Japan og vokste opp i California og Tyskland. Senere giftet han seg med ei jente fra Kristiansand, noe som også brakte ham til akustisk uke på Londkråga Pub. Sjangermessig spiller Steinman en blanding mellom akustisk visepop, indie og folkrock. Alt hans materiale er egenprodusert, og han kan sammenlignes med navn som John Mayer, Thomas Dybdahl og Sondre Lerche.  Med seg på scenen hadde han Tor Gustav Tønnesen fra Kristiansand på gitar og vokal.

Godt og blandet
Steinmans publikum var en blanding av lokale stamgjester, studenter og noen få helhjerta fans. Noen av de oppmøtte var mer opptatt av å prate over hodet på artisten enn å faktisk følge med på det han hadde å si. Flere ganger forekom det hysjing blant publikum, og undertegnede ble tidvis flau på artistens vegne.

Steinman hadde på mange måter fortjent et bedre og langt mer lydhørt publikum med tanke på hans gode låtmateriale og morsomme anekdoter mellom låtene. Han tok likevel det hele med et smil og fortalte blant annet om hvor befriende han synes det er at nordmenn klapper entusiastisk under en låt, dersom de føler for det. Det var også sjarmerende å høre en amerikaner slå over på ekte sørlandsk, dette slo også godt an blant de frammøtte.

Vokalist og gitarist
Steinmans repertoar besto av låter fra hans to siste album, og han fikk vist seg fram både som en stødig vokalist og en glimrende gitarist. Samspillet med Tønnesen var bra og gav konserten det lille ekstra.

Selv om mange av låtene lå i samme musikalske landskap, evnet Steinman å gjøre hvert nummer interessant for publikum gjennom små historier om bakgrunnen til hver låt; for eksempel om hvordan en tatovering fikk ham til å ta pennen fatt, eller når han ærlig innrømmet at hans norske utkårede hadde gjort ham til en kjærlighetspus.

Til tross for at Londskrågas fremmøtte kanskje ikke var et ideelt publikum, fungerte lokalet bra og skapte en nedtonet og intim stemning. Konserten gav i det hele tatt mange gode grunner til å merke seg navnet Kevin Steinman i tida framover.