Sørnett

Møtte sørlandske fans

Store og små: Selv om Neal var aktiv fotballspiller for flere tiår siden, møtte også yngre opp for en autograf. Foto: Anders Bilet

Store og små: Selv om Neal var aktiv fotballspiller for flere tiår siden, møtte også yngre opp for en autograf. Foto: Anders Bilet

Torsdag kveld var den tidligere Liverpoolspilleren Phil Neal i Kristiansand. Det ble mye latter, gode historier, og masse autografer.

Publisert:

Phil Neal er Liverpools mestvinnende fotballspiller gjennom tidene. I tillegg til en rekke gjeve medaljer, har han rekorden om å spille 417 kamper på rad, uten avbrekk. Han har også 50 landskamper for England.

Minner fra Kristiansand
På spørsmål om Neal har vært i Kristiansand tidligere, tar han en lang pause før han svarer.

[img67477_2RS]

- Jeg husker ikke årstallet første gang jeg var her, men det var på 70-tallet. Det var da suksessen til klubben startet. Vi hadde vunnet Europacupen, og ville vise våre norske fans at vi hadde vunnet, mimrer Neal overfor Sørnett.

Han trekker frem et spesielt øyeblikk fra sitt første møte med sørlandshovedstaden.

- Vi spilte en treningskamp mot et lokalt lag her i Kristiansand, forteller mannen fra Northampton.

Landskamp mot Norge
Uptown var fylt opp av Liverpoolsupportere denne kvelden, i forbindelse med boksignering og besøk av Liverpoollegenden.

Latteren satt løst da Phil Neal fortalte om sin karriere. En historie fra en landskamp mot Norge ble spesielt godt tatt i mot.

- Det var landskamp mot Norge i 81/82-sesongen. Jeg taklet nordmannen Tom Lund litt for høyt, sier Neal. Han fortsetter etter en kort pause:

- Den norske kommentatoren Bjørge Lillelien kalte meg «Phil Gris Neal». Jeg ler like mye hver gang jeg ser dette klippet på Youtube, sier Neal energisk, til stor latter fra de fremmøtte.

Møtte en stor helt
Christoffer Lango var en av de heldige som fikk møte en stor helt på Uptown denne kvelden.

[img67477_3RM]

- Dette var fett. Kjempegøy! forteller unge Lango entusiastisk, mens han peker på signaturen på sin Liverpooldrakt.

På spørsmål om hva han vet om Phil Neal, tenker Lango seg om før han svarer.

- Han var en veldig stor spiller på sin tid. I tillegg spilte han jo for det beste laget, sier Lango med et smil.

Stor støtte fra Norge
Neal forteller at Liverpool er en klubb som setter stor pris på sine norske supportere.

- Supporterne våre fra Norge er fantastiske. Den norske supporterklubben er den største i verden i forhold til innbyggertall, så det setter en stor pris på, sier engelskmannen til Sørnett.

Neal hadde en veldig sentral rolle i Liverpools norske supporterklubb for tre-fire tiår siden.

- Jeg var president i den norske supporterklubben på midten av 70-tallet. Det er noe jeg er veldig stolt av, sier Neal i en oppriktig tone.

Fornøyd med besøk
Rune Andreassen, leder i Liverbirds Kristiansand var veldig fornøyd med å få besøk av Liverpools mestvinnende spiller gjennom tidene.

[img67477_4RM]

- Han er en av de største. Ingen som har vunnet mer enn denne mannen, sier Andreassen.

Rune Andreassen forteller at slike arrangementer med fotballegender på besøk, ønsker Liverbirds Kristiansand å gjennomføre oftere.

- Vi ønsker å fortsette med dette. Det er interesse for det på Sørlandet. Jeg er fornøyd med oppmøtet i dag, forteller Andreassen.

Hyggelig miljø
Lederen i Sørlandets supporterklubb forteller om et voksende Liverpoolmiljø i Kristiansand.

- Vi har 520 medlemmer nå. Rundt 300 betalende. Vi reiser på flere turer til Liverpool i løpet av året, og har det generelt veldig trivelig, sier Andreassen.

Andreassen legger til at Liverbirds Kristiansand ikke bare handler om moro, men at de også gir penger til veldedighet.

- Vi gjør mer enn å drikke oss fulle. Vi ønsker å gi noe tilbake. Nå i høst ga vi blant annet 3 500 pund til Jamie Carraghers (Liverpoolspiller, journ.anm.) veldedighetsorganisasjon, sier en tydelig stolt supporterleder.