Sørnett

Kan innføre blått kort til sommeren

Blått kort
 Foto: Olav Andheim

Blått kort Foto: Olav Andheim

Det blå kortet kan gjøre at en spiller blir utvist i ti minutter.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2024 kl 15:14

Forrige uke kom det meldinger om ett blått kort skulle implementeres i fotballen, det har fått mange reaksjoner.

Tanken med kortet er at det skal ta bort taktiske feil og dårlig oppførsel. Om man skule mota ett blått kort vil man også bli utvist i ti minutter. Hvis man skulle fått to blå kort vil dette tilsvare det samme som to gule kort, altså rødt kort og utvisning.

Sportslig leder i Våg Joachim Eriksen
 Foto: Privat

Sportslig leder i Våg Joachim Eriksen Foto: Privat

sportslig leder i Våg Joachim Eriksen stiller seg i tvil til forslaget om nye regler.

- Jeg tenker det overkompenserer ting og føler dommerne har mer enn nok med nye regler årlig og VAR for tiden. Samtidig mener jeg det gule kortet burde brukes til det som det blå kortet er tiltenkt. Da vil man få slutt på blant annet drøying.

Dommerutvikler i Agder Javi Mertens forteller til Sørnett at han ikke ønsker å kommentere saken, siden det ikke er bestemt noen endring enda.
- Det er vanskelig for meg å si noe når ingenting er blitt bestemt eller diskutert.

Nå har "The Telegraph" skrevet at de blå kortene utsettes etter stor motstand. Det betyr derimot ikke at de blå kortene ikke blir noe av. Prosessen med å få de blå kortene inn i fotballen settes bare på vent. Samme avis meldte også at det blå kortet kan bil innført allerede til sommeren for FA cupen og Premier League i England.

– Fifa ønsker å oppklare at meldinger om såkalt «blått kort» på toppnivå i fotball er uriktig og prematurt. Slike forsøk bør begrenses og testes på en ansvarlig måte på lavere nivåer dersom det innføres, skriver fotballforbundet på sin medie- og kommunikasjonskonto på X.

Nøkkelord