Sørnett

Ny trener på plass

Fredag 9. februar ble Azar Karadas presentert som ny hovedtrener for IK Start,
 Foto: Johan Patrick Bredesen

Fredag 9. februar ble Azar Karadas presentert som ny hovedtrener for IK Start, Foto: Johan Patrick Bredesen

Gjennom januar har IK Start stått uten hovedtrener. Nå er problemet endelig løst for sørlandsklubben.

Publisert:

Torsdag 8. februar kunne IK Start presentere Azar Karadas som ny hovedtrener for klubben. Han kom da fra en stilling som assistenttrener i OBOS-liga klubben Stabæk. Fredag 9. februar deltok han på en pressekonferanse hvor han delte om hvor spent han var på den nye jobben.

- Det kjennes veldig godt. Jeg er veldig glad for å være her, og ser fram til å kunne sette i gang med treninger på mandag, forteller Karadas.

Han forteller at prosessen med å bli ny hovedtrener var god og at det gjennom denne kjentes riktig å ta jobben, til tross for at Star utad har et relativt kaotisk rykte.

- Gjennom intervjufasene hvor jeg har blitt kjent med flere og flere i klubben kjenner jeg at dette er noe jeg har lyst til å gjøre og jeg føler at dette er en riktig match. Jeg har fått med meg at det har vært noe støy i klubben, men det er ikke noe jeg bryr meg om. Det er ikke noe jeg bruker tid og energi på. Jeg er veldig trygg på at dette er noe jeg har lyst å være en del av, sier Karadas.

Karadas er for mange kjent som en god fotballspiller, og har gjennom karrieren spilt både midtstopper og spiss. Han var i tillegg kjent som en spiller som ikke la noe i mellom i taklinger og dueller. Selv ser han på seg selv som mer energisk enn aggressiv.

- Jeg er en energisk trener. Jeg er direkte og en deltagende trener og liker å pushe spillerne mine. De vil nok merke at jeg er der, men vi er i dette sammen.

Azar Karadas hilser her på styreleder i Start, Børre Fredriksen.
 Foto: Johan Patrick Bredesen

Azar Karadas hilser her på styreleder i Start, Børre Fredriksen. Foto: Johan Patrick Bredesen

Sveinung Hedding-Valvik, daglig leder i Start er også glad for å endelig kunne presentere Karadas som ny trener for IK Start. Han forteller at prosessen har vart en stund.

- Dette er noe vi har jobbet med siden det ble klart at Sindre (Tjelmeland) ikke skulle fortsette som trener for oss. Det har vært en god prosess og vi føler at dette er et riktig valg for klubben, forteller Hedding-Valvik som peker på spesielt Karadas sin evne til å utvikle unge spillere.

- Vi vet fra han var trener i Brann 2 at dette er en trener som er god på å utvikle talenter, noe vi også er opptatt her i Start. I tillegg så vi at han har mange av de personlige egenskapene som vi så etter i vår neste hovedtrener, forteller daglig leder.