Sørnett

Absurd parodi

Marshall, spilt av Will Ferrell, spiller i filmer som Old School, Wedding Crashers og Step Brothers.

Marshall, spilt av Will Ferrell, spiller i filmer som Old School, Wedding Crashers og Step Brothers.

Land of the Lost er en absurd parodi på de seriøse dommedag- og science fictionfilmene. En salig blanding av alle de typiske klisjeene og fantasivesenene smeltes sammen til en og samme film.

Publisert:

En tidsmaskin fører forsker Marshall, spilt av Will Ferrell, til en verden full av dinosaurer, aper og ufoer. Sammen med en bondetamp og, selvfølgelig, en vakker kvinnelig kompanjong, må han kjempe for å overleve i dette alternative universet. En tidsmaskin har ført dem der og for å komme derifra må de stole på en menneskeape.

Får frem følelser

Det kan virke som om regissør Brad Siberling selv har smakt på de narkotiske fruktene som vokser på denne planeten. De absurde scenene og situasjonene krever en nærmest overutviklet fantasi. Likevel er kvaliteten høyst varierende. Noen scener fører til gapskratt, mens andre gjør at man gnir seg i pannen av flauhet.

[img7069_2LS]

Anstrengt

Marshalls trang til å være morsom i en hver situasjon blir vel mye i lengden. Han ødelegger spenningstoppene ved å komme med irriterende kommentarer der bildene kan snakke for seg selv. Dette gjør at filmen ikke oppnår rytme og flyt.

Filmen er ikke perfekt og trenger heller ikke å være det. Land of the Lost er en lett og gøyal vitamininnsprøyting som letter humøret i den tunge og triste høsttiden.