Sørnett

Datafest på Sørlanet

Pressetalsmann for Sørlanet Simon Eriksen Valvik

Pressetalsmann for Sørlanet Simon Eriksen Valvik

Årets Sørlanet ligger an til å bli en knallsuksess. Gimlehallen kommer til å fylles til randen av ungdommer i alderen 14-19 år.

Publisert:

Nesten alle festivalpassene er solgt, og pressetalsmann Simon Eriksen Valvik er forventningsfull, og forteller at i år kommer det også deltagere helt fra byer som Trondheim, Bergen og Oslo.

Kristiansand Kommune har tidligere vært inne på arrangørsiden. Men dette er det fra i år slutt på, opplyser pressetalsmann Simon Eriksen Valvik.

Valvik mener at det å stå for arrangementet alene er spennende og lærerikt.  Men samtidig utfordrende og at arbeidsmengden har økt som følge av at de nå står uten kommunens hjelp.

Sørlanet avvikles kun ved hjelp av dugnadsarbeid, det er totalt 80 frivillige som er i sving under arrangementet.  Alt gjøres gratis, et eventuellt overskudd blir automatisk skutt inn i neste års budsjett. Det at de ikke har kommunen i ryggen gjør at de er mer forsiktige med pengebruken enn før, noe som igjen har ført til at for eksempel det meste av underholdning er droppet ut av årets arrangement.

Kreativiteten blomstrer
Det konkurreres i en rekke ulike utfordringer under årets Sørlanet.

Totalt deler arrangørene ut 52.500, kroner i premiepenger. I tillegg stiller en del sponsorer med premier av ulike slag.

En av klassene det konkurreres i er beste hylle, der det laget som har bygget den kuleste pc-hyllen vinner en premie.

Denne konkurransen har fått medlemmene i laget Game Over til å la kreativiteten flyte.

[img43641_2RM]

-Vi brukte litt over en uke på å bygge hylla forteller Per Erik Hovden i Game Over.

Det sosiale er det som trekker

Gutta i Game Over mener at det er gøy å spille hjemme også, men at det blir mye mer moro når de kommer seg nært innpå de andre deltagerne. Da kan de knyttet nye kontakter og bli kjent med nye mennesker.

Hovden forteller at de også er glade for at arrangørene i år har inngått avtaler med blant annet Spicheren og Kristiansand Kino, spesiellt tror han fritt bruk av bassenget hos Spicheren vil bli populært. -Det er noe vi kommer til å benytte oss av, avslutter han.