Sørnett

- Det blir utrolig gøy

KLAR FOR KONSERT: Trine Bariås (21) holder sin første solokonsert på Hos Naboen torsdag kveld. FOTO: Jørgen Johansen

KLAR FOR KONSERT: Trine Bariås (21) holder sin første solokonsert på Hos Naboen torsdag kveld. FOTO: Jørgen Johansen

Trine Bariås (21) går på musikalskole og har vært med på å vinne Det Store Korslaget med Team Thom. I kveld står hun alene på scenen med sitt eget materiale for første gang.

Publisert:

- Det blir utrolig gøy! I kveld står Trine Bariås på scenen alene for første gang. Noen husker henne kanskje fra suksessen hun og resten av koret opplevde med Thom Hell under TV-serien Det Store Korslaget i vinter, men Bariås har vært musikkinteressert i lang tid.

- Jeg har drevet med sang og musikk så lenge jeg kan huske, og begynte på Kulturskolen da jeg var elleve år gammel, forteller hun.

Nå bor sørlandsjenta i Oslo, hvor hun er student ved Bårdar musikal- og danseskole. Denne uken er hun hjemme i Kristiansand på høstferie, og i kveld er kun klar for konsert på Hos Naboen i Kristiansand.

Har mye sceneerfaring

Bariås er vant til å stå på scenen. I 2008 ga hun ut en EP med navnet Lær meg å kjenne dine veie. Utgivelsen er opptak som hun selv har gjort, og inneholder hennes egen versjon av gamle salmer. Hun har også spilt i band, og har også vært en del av en gruppe som opptrådte for hele 6000 mennesker. I kveld står hun alene på scenen for første gang, og konserten er beregnet til å vare i halvannen time. Mye av det publikum får høre er hennes eget materiale, men også noen coverlåter. Hun er utrolig glad for at Hos Naboen har gitt henne denne muligheten.

- Jeg har blitt kjent med de som jobber der i løpet av det siste året. De har vist meg at de har troen på det jeg driver med. Jeg bruker mye tid på musikk. Det er dette jeg elsker å holde på med, sier hun med et bredt smil om munnen.

Utover høsten skal flere kjente navn holde konsert på samme scene som 21-åringen står på i kveld. Jan Eggum og den lokale artisten Pål Rake er to av navnene som står på plakaten. Under kveldens konsert står 21-åringen for vokalinnslagene, bruker også piano som en hjelpende hånd. I tillegg har hun fått med seg en venninne som skal spille fiolin.

- Jeg tror og håper det vil bli en flott opplevelse. Hos Naboen er et lite sted, og dermed er forutsetningene til stede for at det blir en intim konsertopplevelse. En typisk høstkonsert.

- En morsom opplevelse

I vinter var Trine blant deltakerne som dannet Team Thom under Det Store Korslaget. De sangglade fra Kristiansand endte opp med å vinne hele konkurransen. Selv beskriver Trine det hele som en morsom opplevelse.

- Det var en morsom opplevelse, og det var gøy å være så mange på en scene samtidig. Jeg lærte mye underveis, mye av lærdommen vil jeg garantert få god bruk for senere, forteller hun.

Konserten begynner klokken 2100 i kveld.