Sørnett

- Det er ofte reiseglade eldre som ønsker å ta språkkurs

Fornøyd: Helene Harstad er fornøyd med utviklingen. (Foto: Helene Walle)

Fornøyd: Helene Harstad er fornøyd med utviklingen. (Foto: Helene Walle)

Foretrekker språkkurs, datakurs og kunsthistorie

Publisert:

- Vi har merket en jevn økning av kursdeltakere i språkkursene, sier daglig leder ved Aftenskolen i Agder Helene Harstad.

Av de elleve ulike språkkursene de holder er det italiensk som står øverst på manges ønskeliste.

- Det kan virke som om Italia er et veldig populært reisemål for tiden, og at folk ønsker å lære seg litt av språket og kulturen før de reiser på tur, sier hun.

Fortsatt ledige plasser
Vi tok en prat med lærer i italiensk, Nicholas Snyder, som bekrefter at interessen for Italia er stor.

- Ja, det er en veldig stor interesse for italiensk. Mange tar det fordi de skal reise til Italia, og en del sliter med engelsktalen. De ønsker å få en lettere dialog med italienerne.

Nicholas passer på å få med at neste italiensk-kurs starter opp allerede 8.februar, og at det fortsatt er noen ledige plasser.

Aftenskolen kurser ikke bare i språket, men også i kulturen til språkets hjemsted. I tillegg er det også veldig mange som tar språkkurs for å lettere få i gang en forretningsavtale med andre land.

- Man ser at spesielt japansk og kinesisk er språkkurs som er populært i forhold til næringsvirksomhet.

Mange interesserte eldre

Blant kursdeltakerne viser det seg faktisk å være flest av de eldre, gjerne over 60.

- Det er ofte reiseglade eldre som er mest interessert, sier daglig leder ved Aftenskolen Agder. De ønsker gjerne å lære litt om språket og kulturen før de reiser et sted, sier Helene

Aftenskolen holder også norsk-kurs der det ofte er norske innvandrere lærer om det norske språket og den norske kulturen. Hvilke kurs som er mest populære, varierer fra år til år. Helene forklarer at språkkurs og fotografikursene likevel holder seg stabile. Formingskurs er et kurs hvor det heller er en noe nedgående interesse for.

- Det varierer hele tiden mellom hva som er populært eller ikke, men Aftenskolen merker at det er en generelt økende interesse for å ta kurs hos oss, forklarer daglig leder.

Ønsker tips
Helt til slutt forteller Helene at de gjerne mottar tips til ønskede kurs. De får gjennomsnittlig inn tips 1-2 ganger per måned, og da er det som regel noen som ringer for å høre om de har et spesielt kurs.

- Vi plukker opp og noter oss hva innringerne spør etter. Deretter diskuterer vi hvor populært det er og om dette er noe som er verdt å sette opp et kurs i, sier Helene Harstad.