Sørnett

Får besøk av tøffinger

Tøff: Lukas viser for de andre at han tør å klappe geiteskillingen (Foto: Helene Walle)

Tøff: Lukas viser for de andre at han tør å klappe geiteskillingen (Foto: Helene Walle)

Randesund får besøk fra både ungdomsskoler og barnehager

Publisert:

Randesund Lysstøperi driver både butikk, lysstøperi og huser mange forskjellige dyrearter. De har blant annet nyfødte kaniner, geitekillinger og høner. I tillegg har de haner, geiter, hester og katter. Dette er veldig gøy for de eldste barnehagebarna på Fidje, som kommer på besøk hit ofte.

Glade i kaniner

I dag var det en stor gruppe fra barnehagen på besøk, og de startet med å spise lunsj på Lysstøperiet. Barna klarer nesten ikke å holde seg, de har så innmarri lyst til å få med seg de nye kaninungene!
De har nemlig hørt at det er kommet kaninunger av en annen gruppe i barnehagen, og derfor måtte de ta turen ned nok en gang.
-    Hva er ditt favorittdyr? Spør jeg.

-    Det er hestene så klart, men nå skal jeg løpe og klappe geiten!
Lukas ser på meg med et lurt smil, før han setter fart mot låven hvor geitekillingene holder til. Barnehagen har fått beskjed om at de kan få ta ut både høner og geitekillinger, men barnehagetantene er skeptisk.
-    Det er litt ekkelt å la de største geitekillingene løpe fritt med de små barna!
Jeg må si meg enig. Det ser ut til at barna også mener det samme, da de sakte rygger bakover når det blir snakk

[img60777_2RS]

om å slippe dem ut.

Syns det er litt skummelt, men våger likevel
-    Se! Den geiten prøver å hoppe på meg og angripe meg!
Det kan se ut til at Lukas er litt redd for geitekillingen som står på andre siden av gjerdet og hopper for å få kos. Men det tar ikke lang tid før de to guttene får kontakt og står på hver sin side av gjerdet og hilser på hverandre. Hønene var også ganske skumle da de kom løpende.
-    Hjelp! Høna kommer etter meg!
Et par gutter står et stykke unna og løper fram og tilbake. De prøver nemlig å nærme seg, og når hønene kommer mot dem, løper de andre

veien. Men det var nok ikke geitekillinger og høner barna kom for å besøke denne dagen. I dag er de nemlig på besøk for å hilse på de nye kaninungene!
Barna har gledet seg lenge, og snart er det stappfullt inni den lille låven. De må raskt avtale å bytte på å holde kaninungene. Madeleine er spesielt glad i dem i dag.
-    De er så søte og små, sier Madeleine. Jeg er ikke redd for å holde dem.
Nei, ungene er tøffe, det skal dem ha. Mye tøffere enn jeg selv er, og hadde vært om jeg var på deres alder!