Sørnett

Historien om to samvittighetsfanger

Et utdrag fra forestilling ble vist på pressekonferansen.(Foto: Svein Kristian Larsen)

Et utdrag fra forestilling ble vist på pressekonferansen.(Foto: Svein Kristian Larsen)

Fredag har forestillingen Edderkoppkvinnens kyss premiere på scenen i Kilden. Stykket er hentet fra et fengsel i Argentina.

Publisert:

Forestillingen, som går på Kildens intimscene, omhandler en transseksuell og en marxist som gløder for revolusjonen. De to er kompromissløse samvittighetsfanger i en ekstrem situasjon. Det er et stykke om dyp menneskelighet i en rå virkelighet.

- Stykket er plassert i ett av Argentinas fengsler, et av de verste fengslene i verden, sier skuespiller Jørn-Bjørn Fuller-Gee.

Jørn-Bjørn Fuller-Gee spiller den transseksuelle Molina. Fuller-Gee forteller til Sørnett at Molina er en mann som også er en kvinne, og som har stor kjærlighet til livet.

Med seg på scenen har han Even Rasmussen, som spiller Valentin.

- Valentin er en fange som har drevet undergrunnsvirksomhet i Argentina på 70-tallet, og sitter inne for politisk virksomhet. Valentin er veldig opptatt av Marxismen, og er en veldig ettertraktet mann for myndighetene, forteller Rasmussen.

Jørn-Bjørn Fuller-Gee måtte bruke litt tid for å komme seg inn i rollen som den transseksuelle Molina. Han forteller at han måtte bruke noen uker hvor han kledde seg i kvinneklær, og at det var en enorm forvandling. Om rollen som Valentin forteller Even Rasmussen at han synes det er spennende å gå inn i et type menneske som er så overbevisende og uselvisk i sin måte å se verden på.

Ingen ukjent scene

[img99151_2RM]

Det er bare to år siden Kilden åpnet dørene for første gang, men likevel er ikke scenene på Kilden ukjent for Fuller-Gee og Rasmussen. Fuller-Gee har vært med på en rekke

forestillinger der, mens Rasmussen hadde sin første opptreden i Kilden for cirka ett år siden med "Gjengangere".

- Bygningen er fantastisk og det er fantastisk å gå rundt her,  sier Rasmussen.

Manuel Puig - en stor forfatter

Forfatteren Manuel Puig ble stor i Argentina på 70-tallet, og gav ut edderkoppkvinnens kyss i 1976. Boken ble oversatt til mange språk på den tiden, og ble etterhvert filmatisert. William Hurt fikk i 1985 Oscar for beste mannlige hovedrolle i filmatiseringen.

- Puig hadde jeg ikke noe forhold til før jeg fikk tilbudet om rollen. Han virker som en vanvittig god forfatter, og denne historien om edderkoppkvinnens kyss er en av de vakreste historiene jeg har lest, forteller Fuller-Gee.

Even Rasmussen sier at han heller ikke kjente særlig til forfatteren fra før.

- Jeg har ikke noe annet forhold til ham annet enn at jeg så filmen da den kom ut på 80-tallet. Den ble veldig kjent etter at den fikk Oscar. Jeg har aldri lest noe fra ham før nå. Han har ikke skrevet så mye som er oversatt til norsk, men det frister å lese mer.

Forestillingen spilles fram til 14. februar.