Sørnett

Musikk, øl og nye damer

FOR FULL HALS: Gunn Hilde Erstad(23) og Jaran Lienig(26) vil skape god stemning fra sitt nye bygg på UiA. FOTO: Simen Solum Waagsether

FOR FULL HALS: Gunn Hilde Erstad(23) og Jaran Lienig(26) vil skape god stemning fra sitt nye bygg på UiA. FOTO: Simen Solum Waagsether

Hammeren dunker som en trommestikke mot en murvegg, sagingen av betong skjærer som en ustemt fiolin og arbeiderne lyder som et mannskor i motvind. Det reises et musikkbygg på UiA.

Publisert:

Vi befinner oss på byggeplassen hvor Gunn Hilde Erstad (23), når byggingen er ferdiggjort, skal tilbringe de siste årene av sin musikkutdannelse. Her skal hun endelig utfolde seg i et miljø som skal blomstre i sin nye hage.

Vekk fra ”turnhallen”
I en årrekke har musikkstudentene tilbrakt lange dager, i trange lokaler, ved Musikkens hus i Kvadraturen. Erstad mener det nye bygget vil bringe med seg en rekke musikalske fordeler.

- Dette betyr at vi får mer rom å boltre oss på, sammenlignet med der vi er nå, sier Gunn Hilde og retter blikket mot medstudent Jaran Lienig (26) for hjelp til å svare.

- Musikkens hus er en gammel turnsal. Bygd tett opptil privatboliger, som gjør at det blir en del kjeft fra naboer, sier Lienig.

Nye stier
Musikk finner studentene overalt, og byggeplassen er intet unntak. Lienig finner frem to limpistoler, og hamrer løs på hjelmen til Erstad. De påpeker at det verste med det gamle bygget er å se de samme personene dag inn og dag ut.

- Det blir deilig å slippe å vandre på gamle stier hele tiden. Alle jentene der vi er nå er enten opptatt eller lesbiske, sier Lienig og dunker borti Erstad. Blikket hennes sier mer enn tusen ord, og gir en liten indikasjon om at studentene kanskje har godt av å møte nye mennesker på skolen.

Uante muligheter
Over nyåret vil det massive nybygget stå klart til bruk for musikkstudentene ved universitetet, og leder for Studentorganisasjonen i Agder, Irene Bredal, gleder seg stort.

- Det er kjempepositivt. Tenk om vi kan få til konserter i kantina, på plenen eller hvor som helst. Dette blir et flott tilskudd til campus, sier lederen som mener at det ikke finnes grenser for hvilke muligheter dette vil medbringe.

Mindre øl,  mer damer
De to studentene har funnet veien til taket på musikkbygget og skuer utover universitetsplassen. På et tak like foran har to måker funnet tonen. Lignende scener ser Lienig for seg når han tenker på neste år.

- Det blir mindre øl, men mer damer, konstanterer Lienig.

Forventningspress
Skanskas Lars Eikeland jobber deltid med å reise byggverket, som blir en del av hans egen hverdag. Når han ikke jobber studerer han ved UiA Grimstad.

- Veldig moro å få bidra på denne måten, sier Eikeland iført t-skjorten som sier at han er aktiv i studiemiljøet gjennom en fadder-ordning.

Eikeland forteller at selve bygget koster et nesten tresifret antall millioner. Det får Erstad til å løfte på øyenbrynene.

- Uff, nå fikk jeg litt prestasjonsangst, sier hun.

Smånervøst tripper hun vekk fra området. Smånervøs, men taktfast tripping. Det er ikke lenge igjen til Gunn Hilde Erstad skal innta sine nye klasserom. Hun tar et siste blikk i det hun trer ned fra taket, og til tonene av Beatles-låten ”Yesterday” nynner hun sin vei ut av bygningen som skal markere musikkstudentens etterlengtede inntog på campus UiA.