Sørnett

Nytt populært spillerom

Fokusert: Spillerommet er blitt en sosial møteplass. F.v. Ross Derbichev, Ruslan Nmaev, Leonard Kavkaz. (Foto: Isak Gundersen)

Fokusert: Spillerommet er blitt en sosial møteplass. F.v. Ross Derbichev, Ruslan Nmaev, Leonard Kavkaz. (Foto: Isak Gundersen)

- Istedenfor å stresse oss til en kompis kan vi samles her for å «game» og «chille» litt, forteller Ross Derbichev om det nye spillerommet i Kristiansand Folkebiblotek.

Publisert:

Kristiansand Folkebibliotek utvidet i forrige uke kulturtilbudet sitt med å åpne et eget rom dedikert for tv-spill. Rommet er rigget digitalt med sorrund anlegg, storskjerm og en Xbox konsoll. For en bedre spillopplevelse er stolene byttet ut med kinoseter. Til nå har rommet blitt brukt hver eneste dag.


- Det går for det meste i «Fifa» forteller guttene med øynene fiksert på storskjermen.


Ross Derbichev (16) og Ruslan Nmaev (16) er fra Tsjetsjenia. Leonard Kavkaz (16) er fra Kosovo. Han syntes det er litt dumt at de ikke får spille «Call Of Duty».


- Vi er ikke gamle nok og derfor lar ikke Bibloteket oss spille det, forteller Leonard.

[img56663_2RM]

Ikke bare en lesesal


Rommet er blitt et attraktiv oppholdssted for ungdommer. Selv om det er få av brukerne som benytter seg av anledningen til å leie eller lese bøker.


- Det blir lite bøker, forteller Ross. Han blir derimot avbrutt av Leonard som gjerne vil fortelle at han låner boken «Kunsten å lese tanker» av Henrik Fexeus.


Miljøarbeider i Kristiansand folkebiblotek, Espen Halvorsen, er klar over situasjonen men håper at ungdommene på lengre sikt vil benytte seg av lånekortene sine.


[img56663_3RS]

- Alle kan jo ikke være glad i bøker heller, hevder Halvorsen. Han er selv initiativtaker for det nye spillerommet i voksenavdelingen.


- Biblioteket skal jo være et kulturtilbud. Ikke bare en lesesal, fortsetter han.


Filmrommet var tomt


Før fungerte spillerommet som en film-sal. På grunn av lite bruk og høye utgifts-kostnader måtte rommet få en ny funksjon. Vegen var dermed kort til å gjøre det om til et spillerom.


- Det er moro å se når 7-8 ungdommer med svært ulike kulturelle bakgrunner sitter å ler og koser seg sammen foran storskjermen, forteller Halvorsen oppstemt. Han mener at rommet er blitt en sosial møteplass for ungdommer som har behov for et oppholdssted.


- Spill er jo kultur og vi fikk et vanvittig bra oppmøte på spillekveldene vi arrangerte i forvegen. Dette gjorde det enklere å foreslå et eget rom satt av til tvspill. Og til nå er interessen høy, forteller en fornøyd miljøarbeider.