Sørnett

Skal bli verdensmester innen han er 70

Bilde av Gunnar tatt fra hans hjemme side

Bilde av Gunnar tatt fra hans hjemme side

Han kom ikke med på Birkebeineren, derfor skulle han bli verdensmester i bodybuilding

Publisert:

Her ser vi Bråthen posere på scenen

Gunnar Bråthen var 60 år da han første gang deltok på en bodybuilderkonkurranse. Nå er han 63 og har deltatt hvert år siden han sto der første gang.

Hva var det som fikk deg til å ønske å bli bodybuilder som 60 åring?

- Jeg kom ikke med på Birken, så da skulle jeg bli verdensmester i bodybuilding i stedenfor.

Og det er han på god vei til å bli. Bråthen kom på 6. plass  i World Championships – IBFA,  i klassen Masters 55+, og har kommet på 1. plass i både  Nordic Championship Open og NM. Nå skal han prøve seg på ny i NM i oktober.

- Der er jeg eldst i klassen garantert, ler Bråthen.

Det er ikke bare der han er eldst i klassen. I fjor ble han ferdig sertifisert som personlig trener ved Idrettshøyskolen i Oslo som 62 åring. Nå jobber han som personlig trener på Elixia Lysaker.

Da jeg spurte om når han ville legge opp var svaret klart;

- Ikke en dag før jeg er 70!

Har du noen tips til unge og gamle som vil bli bodybuildere?

- Det viktig å ha en jobb der arbeidsgiveren gir deg tid til å trene. Kontorjobb for eksempel, pluss familie er en dårlig kombinasjon med bodybuilding. Trening må være en viktig del av dagen din.

- Selv ville jeg leve av trening og sporten jeg holder på med. Så er det jo greit å holde seg i form til man blir 70 og da, ler Bråthen og skynder seg videre for å se finalen på Oslo Grand Prix.

Du kan lese meg om Gunnar på i hans blogg  her.

Hva gjør du om du vil bli bodybuilder? Se saken om Fredrik Jakobsen som vil bli bodybuilder [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zV-EiRN7-9k[/youtube]

Mange forbinder bodybuilder med anabole steroider. Hør sak om stoffet her: [audio http://sornett.no/wp_snt/wp-content/uploads/Anabole-steroider.mp3|titles=Anabole steroider]