Sørnett

Store forventninger til årets UKM

UKM: Ungdommens kulturmønstring er i gang for 2011. Illustrasjonsfoto: www.ukm.no

UKM: Ungdommens kulturmønstring er i gang for 2011. Illustrasjonsfoto: www.ukm.no

Ungdommens kulturmønstring i Lillesand nærmer seg, til nå er det 20 påmeldte. Det er fremdeles tid til å melde seg på.

Publisert:

Ungdommens kulturmønstring er et kulturtiltak for ungdommer over hele landet. Jenter og gutter mellom 10 og 20 år kan melde seg på.

20 påmeldte

Marte Skippervold er kulturarbeider i Lillesand. Hun kan fortelle at det til nå er 20 påmeldte.

- De siste ukene har vi gått rundt til de forskjellige skolene og det har tydeligvis hatt en effekt. Vi har aldri opplevd så mange påmeldte så lenge før søknadsfristen, så dette lover veldig bra.

Hvilke forventninger har du til årets UKM i Lillesand?

-Dette blir en bra mønstring. De to siste årene har gått over all forventning. Ungdommens kulturmønstring er jo noe stort her i Lillesand, sier Skippervold.

Det er et arrangement der man kan opptre med sang, dans, teater, dikt, revy, bilder og skulptur. Det er i utgangspunktet ikke ment som en konkurranse, men deltakerne har mulighet til å gå videre i tre ulike nivå.

UKM er delt opp i tre ulike nivåer; kommunemønstring, fylkesmønstring og landsmønstring. Alle kan melde seg på til Kommunemønstringen. De som oppfyller juryens kriterier går så videre til Fylkesmønstringen for så å ta del i Landsmønstringen (25 stk fra hvert fylke).

UKM går av stabelen 19. februar i Lillesand. I år foregår showet i aulaen i den nye ungdomsskolen. Fristen for å melde seg på er 11. februar.