Sørnett

Ville gi noe av seg selv

Anthony Jared Higgins donerer bort bildet han har malt gjennom desember. foto: kvadraturen.no

Anthony Jared Higgins donerer bort bildet han har malt gjennom desember. foto: kvadraturen.no

- Male kan jeg, så da hadde jeg noe jeg kunne bidra med. Jeg ga bort litt tid, i stedet for penger, sier Anthony Jared Higginson.

Publisert:

 

Hver dag i desember var Anthony Jared Higginson ute i Markens og jobbet med bildet som nå skal auksjoneres bort. Pengene skal utelukkende gå til Frelsesarmeen.

- Det er godt å kunne bidra med noe. Hvis jeg kan gjøre det ved å gi litt av tiden min, så vil jeg det.  For meg var det dessuten en fin måte å tilbringe førjulstiden på. Midt oppi alt stresset kunne jeg bare være tilstede og observere, sier Higginson.

 

Gledelig utfordring

- Fargene forandret seg hver dag, så det var litt å huske på, forteller kunstneren, som var ute i minst to timer daglig. Et par dager gjorde været jobben såpass vanskelig at han måtte pakke sammen tidligere enn planlagt.

- Men det var en fornøyelse å kunne jobbe slik, og det var en veldig fin opplevelse, sier Higginson.

 

Spekulerer ikke i pris 

Higginson vil ikke spekulere i hvor mye Frelsesarmeen kan ende opp med å få for bildet, det overlater han til publikum, sier han. Galleri Bi-Z har estimert verdien til 40.000 kroner.
[faktaboks]

Maleriet kan man se hos restauranten Hos Naboen i hele februar. "Motivet er tatt fra Torvet mot Markensgate, og viser hjertet av Kristiansand med

vakre fargespill, og med en fantastisk fin dybde mot havet i bakkant", skriver kvadraturen.no.