Sørnett

Warning: Skillz

Fotarbeidet pirkes på. Foto: Koubang Enyam

Fotarbeidet pirkes på. Foto: Koubang Enyam

Dansegruppen Warning Skillz er godt i gang med trening til oppvisningen som skal finne sted på skolekonserten i Lillesand i forbindelse med kulturdagen.

Publisert:

Thoeung Kao og crewet hans har konsentrasjonen på topp når finpussen legges på koregrafien. Plasseringer, riktig armbevegelser til enhver tid og rytmen, er det siste som sjekkes før gjennomgangen av rutinene til showets opptreden. Ved siden av å danse og koregrafere for sitt eget crew, holder Thoeung også egne kurs i Samsen kulturhus, der han underviser hip hop til ivrige ungdommer.

- Det er viktig at elevene viser engasjement til dansen, hvis ikke kommer de ikke langt i dansekarrieren,sier en sikker koregraf.

Historien om...
Gruppen Warning Skillz ble startet opp i 2003 og hovedfokuset i dansestiilen deres er hiphop. Likevel er det andre stiler som popping, locking og breaking som er synlig i deres koreografier. Den tøffe crumping-stilen er også å gjennkjenne i dansestilen deres som gir en følelse av at man er tilskuer av en dansekamp. Da  gruppen startet i 2003 var de  omlag 16 dansere, og siden har det kommet og gått folk fra gruppen. Gunnene til dette har vært mange, og en ting som gjerne kommer i veien for dansen er studiene.

[img35105_2RM]

- Det er synd at noen velger bort dansen, men det er et valg man må ta. Noen prioriterer skolen, andre prioriterer dansen, sånn er det bare.

Det er ingen nåde til folk som først har sluttet, de får nemlig ikke komme tilbake til crewet igjen.

Med opptil 70 fremvisninger i året kan timeplanen være hektisk for de unge dansespirene, og det legges stor vekt på engasjement og stå-på-vilje når det rekruteres nye medlemer inn i den lile skillz- familien. Det er ikke bestemt når det skal holdes nye auditioner, men det har heller ikke vært tid til å planlegge nye medlemmer fordi treningen har stått strerkest i fokus.