Sørnett

Dekkhotell blir mer og mer populært

Regionssjef hos Vianor Tom Kvernsveen

Regionssjef hos Vianor Tom Kvernsveen

Stadig flere velger å sjekke inn dekkene sine på hotell. "Hotellsjefene" mener grunnen er at flere nå bor i mindre hus og leiligheter.

Publisert:

- Det er hovedsakelig to grunner til at folk velger å plassere dekkene sine på hotell. Det ene er plass. Vi får mindre hus, mindre leiligheter og så videre, som gjør at vi får mindre oppbevaringsplass hjemme. Den andre tingen er størrelsen på bilene. Bilene vokser og dekkene blir større. Det blir rett og slett tyngre å gjøre jobben selv, sier regionssjef i Vianor Tom Kvernsveen.

Måtte utvide hotellet

Bruken av dekkhotell har økt mye de siste årene.

- Egentlig så begynte det for en tre til fire år siden. Det var et rimelig ukjent fenomen ti år siden. Da bygde vi ut dekkhotellet, og så har pågangen bare økt siden det. Nå ligger vi på rundt 1000 kunder bare i Kristiansand, sier Kvernsveen.

På Dekkbørsen var pågangen så stor at de måtte gjøre om kontorlokaler til lagringsplass for dekk. De huser nå hele 1400 kunder i Kristiansand.

[img151514_2RM]

- Når du blir kunde her, så blir du tildelt et kundenummer som er unikt for deg. Da blir dekkene dine liggende der, og så skiftes de jo ut to ganger i året da, sier eier av Dekkbørsen Øyvind Roger Kile.

Han sier så at dekkene som ligger på dekkhotell blir oppbevart riktig, i mørket og i riktig temperatur.

Tid for dekkskift

Da Sørnett var på stedet rullet bil etter bil inn i verkstedet, med folk som ønsket å få skiftet dekk før 1.november.

- Mange makter ikke å skifte dekkene sine selv. Andre kommer hit av rent makelighetshensyn, sier Kile.

Han merker på kroppen at fristen for å bytte til vinterdekk er nådd, og at det er mange som heldigvis følger denne regelen.

Se TV-reportasjen rundt saken her:

[youtube]https://youtu.be/-I6zod10X64[/youtube]

Tips!

Hvis du likevel er av typen som fortsatt skifter dine egne dekk, kan det være lurt å få med seg noen tips fra NAF i prosessen.