Sørnett

Rock og amerikansk streetfood

Jobber på spreng: Eierne av nye Onkel Aksel gjør det de får lov til å gjøre selv. F.v: Rikard Klungland, Harald Messel, Petter Gordon Jensen og Kent Jøran Eide. Haakon Johannessen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Jeanette Brubakken

Jobber på spreng: Eierne av nye Onkel Aksel gjør det de får lov til å gjøre selv. F.v: Rikard Klungland, Harald Messel, Petter Gordon Jensen og Kent Jøran Eide. Haakon Johannessen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Jeanette Brubakken

Onkel Aksels musikkbistro overtar lokalene til Pir6 i havnekvartalet, og med en meny inspirert av amerikansk streetfood og rockekonserter har Kristiansands beboere mye å glede seg til.

Publisert:

- Vi skaper det vi har savnet i byen. Vi er en gjeng som er sykt glad i musikk, og sykt glad i god mat, så det er vel konseptet, forteller daglig leder Rikard Klungland.

Sammen med Harald Messel, Petter Gordon Jensen, Kent Jøran Eide og Haakon Johannessen har han overtatt lokalene til Pir6 for å åpne Onkel Aksels musikkbistro til våren. De har også drevet Bennys rock house i ti måneder.

Når Sørnett besøker lokalene i havnekvartalet er arbeidet med oppussingen godt i gang, og flere av eierne har bakgrunn innen håndtverkerfaget.

- Vi har alle hatt voksenjobber i 20-25 år, så vi gjør det vi får lov til selv. Vi er gutta på gulvet, vi er ikke som fiffen.

[img122682_2RM]

Hver dag jobber de 10-12 timer og at de er gutta på gulvet mener Klungland gjenspeiles i restauranten.

- Restauranten er for ordentlige folk som er glad i ordentlig mat og ordentlig musikk.

Klungland forteller at lokalene vil bli delt inn i soner, slik at du i den ene enden kan sitte å prate, mens du i den andre enden kan høre på konsertene. Det skal være privat, samtidig som du føler at du er med på det som skjer. Klungland forteller at de skal lage byens peneste uteservering, med det røffeste industrielle preget innvendig.

- Med byens beste beliggenhet skal vi lage Nyhavn i Havnekvartalet, sier Klungland.

Menyen

Menyen er inspirert av New York og København, og Klungland forteller at det i restauranten blir fokus på selve opplevelsen.

- Det skal være en opplevelse å sitte rundt bordet. Man skal sitte sammen, dele og sende mat.

Onkel Aksel satser på å benytte lokale råvarer så langt det lar seg gjøre, og gluten og melkeproteiner unngås hvis det ikke er brukt for det i maten.

- Kokkene har et bevisst forhold til hva de putter i maten de bruker usannsynlig lang tid på å lage.

Konseptet Slowfood går ut på mat det tar lang tid på å produsere, men som serveres fort.

- Jeg gleder meg veldig til åpningen. Det blir deilig å kunne bestemme litt sjøl, sier medeier og kokk Kent Jøran Eide.

[img122682_3RM]

Onkel Aksels bibel

Klungland forteller at de har noe de kaller for ”Onkel Aksels bibel”.

- Vi har noen punkter som vi har bestemt oss for at vi skal gjøre, uansett hvordan det går. For eksempel skal vi ha hundre artister på scenen hvert år og vi skal vise frem sesongens kunstner.

Klungland har lang erfaring innen konsert og event, og siden 2002 har han jobbet utelukkende med kultur. I 1989 var han med å starte Kristiansand Rockeklubb, og i 1990 var han med å starte Festningsrock som etter hvert ble til Quart festivalen.

- Fra 11 på dagen til 22 på kvelden holder vi musikken litt nede, men når klokka blir 23, da går lysene litt ned, musikken litt opp, og vi blir litt mer breibeinte. Av og til må det være lov å synge Crazy Train med Ozzy, liksom, humrer Klungland.

Når åpningen blir vil han foreløpig ikke avsløre, da det er mye som gjenstår i lokalene.

- Vi åpner til våren, men kan ikke si noen dato enda. 29. mars fyller jeg 42 år igjen, så innen da burde jeg vel ha begynt å jobbe igjen, ler Klungland.