Sørnett

Vest-egder mindre ærlige enn resten av befolkningen

ILLUSTRASJONSBILDE: Foto: Øystein Dypedal

ILLUSTRASJONSBILDE: Foto: Øystein Dypedal

9 av 10 bilister i Vest-Agder som har opplevd parkeringsskader hørte aldri noe fra bilisten som forårsaket skaden. Vest-egdene er mindre ansvarlige enn resten av befolkningen. På landsbasis gir 14 prosent av bilistene beskjed dersom de har skadet andre biler, i Vest-Agder er dette tallet nede i 7 prosent.

Publisert:

44 prosent fra Vest-Agder har fått skader på bilen sin mens den har stått parkert. De fleste stikker av når de bulker en annens bil. Dette koster bilistene hundrevis av millioner, men få fra Vest-Agder gjør noe for å forebygge skader. I over halvparten av sakene (52 prosent) hadde bilisten som forårsaket skaden allerede stukket fra stedet når bileier oppdaget skaden. 36 prosent sier de ikke oppdaget skaden før senere, og at de aldri hørte noe fra den andre bilisten, som hadde skadet bilen deres. Kun 7 prosent i Vest-Agder opplevde at den andre bilisten ventet ved bilen, at det var lagt igjen kontaktinformasjon eller at man ble kontaktet senere. Dette skriver IF i en pressemelding. Tallene er bygd på et representativt utvalg på 1900 nordmenn i desember 2009.

- Her er vi på sporet av en moralsk brist i befolkningen. Alle ville like om den som skadet bilen ordnet opp etter seg, men det er altså veldig få av oss som faktisk ordner opp når en selv forvolder skade, sier Kurt Undereidet, fagsjef i If Skadeforsikring.