Sørnett

Øvelse - 15 kritisk skadet

Nestkommanderende innsatsleder i Politiet, Audun Eide, bekrefter at det hittil er 15 kritisk skadde etter ulykken ved Kjevik.

Publisert:

- Det er uvisst hva som er årsaken til ulykken, sier Eide til Budstikka.

- Letemannskapene leter i område rundt flyplassen og ved Hamresanden. Det søkes med SeaKing helikopter, dessuten bidrar hjelpekorpset fra Røde Kors med letinga. Væromstendighetene gjør leteaksjonen vanskligere, opplyser Eide.

De kritisk skadde blir fraktet til befalsskolens lokaler, der det har blitt opprettet et krisemottak som tar seg av dem omgående. De lettere skadde blir fraktet til sykehusene i Arendal og Kristiansand.

Tore Hauan fra Redningsselskapet informerer om at redningsaksjonen er organsiert av AviNor.

- Redningsskøyten har plukket opp tretten stykker fra sjøen, og et redningshelikopter har plukket opp fem. Tilstanden til de atten personene er varierende. Noen skader i armer og bein og andre har nakkeskader og hodeskader. Situasjonen er uoversiktlig, forteller Hauan.

Det ble sendt ut en brannbil fra flyplassen og en fra Kristiansand, i tillegg ble en brannbåt tilkalt, for å slukke de brennende vrakdelene av flyet på land og i vann.

- Dette er en meget traumatisk opplevelse. Folk takler det veldig forskjellig. Noen blir grepet av panikk, mens andre tar det med ro, sier Hauan.

Medlem av det psykososial teamet fra Kristiansand kommune, Gerd Rokseth, forteller at kriseteamet snakker med de skadde, samt deler ut mat, drikke og ulltepper.